Rose La Londe Leoube, 2018, Chateau Leoube, 0,75 l

43,00 

Rose La Londe 2018 je vrhunsko vino iz kleti Leoube pridelano iz starih trt gojenih v Provansi Cru legi La Londe. Je polno, bogato in zrelo vino, ki zahteva hrano. Njegova kislina in pikantnost sta v ravnovesju z izdatnimi okusi rdečega jagodičevja.

Razpoložljivost: 3 na zalogi

00011 00011 Categories , , Tags ,

Vaše čute takoj objame z nežnim, a prodornim vonjem divjih jagod in morskega prša. Okus je blag, svilnat, s kančkom rožnate melone in notami divjega cvetja. Živahne dišave skrivajo globlje jedro, ki vinu podarja izrazito dolg pookus.

Srebrno priznanje Decanter 2019

Decanter priporoča z 92 točkami

Teža 1,5 kg
Prostornina

0,75 l

Regija

Provansa

Stil vina

Lahko rose vino

Priporočena temperatura

6–8 °C

Potencial staranja

do 5 let

Sorta

grenache in cinsault

Letnik

2018

Hiša

Chateau Leoube

Alkoholna stopnja

13.5 %

Država

FRANCIJA

Ujemanje s hrano

aperitiv, tatar, drobne ribe, sadne sladice

Barva

barva lososa

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Rose La Londe Leoube, 2018, Chateau Leoube, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Chateau Leoube

Zgodba vinograda Léoube se začne v Provansi. V osrčju tega krasnega območja, ki se nahaja v obalnem zalivu na enem najlepših zaščitenih vinogradov v Evropi je posestvo Léoube. Zakoreninjeno je med morjem in hribi, kjer ponuja edinstven terrior 68 hektarjev trte in 23 hektarjev oljčnih nasadov, vsi so namenjeni pridelavi grozdja in oljk za ekološka vina in oljčna olja. Že več kot 20 let gojijo in obdelujejo tla v skladu z načeli ekološkega kmetijstva. Leta 1998 so začeli dolg postopek preusmeritve vinogradniškega in oljčnega nasada. Prenovili so parcele, obdelali tla z največjo skrbnostjo in zasadili vinsko trto. Prenehali so z uporabo kakršnih koli pesticidov in kemikalij. Proizvajajo samo tisto, kar jim lahko nudi zemlja. Vinogradništvo in pridelovanje je v sožitju z naravo. Upoštevajo se naravni cikli letnih časov in spoštovanja ravnovesja vsake rastline v njenem okolju. Svet današnjega in jutrišnjega dne želijo narediti bolj trajnosten, da bi prihodnjim generacijam omogočili boljši planet.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top