Chateau Lynch-Bages

Château Lynch-Bages se nahaja v komuni Pauillac v območju Médoc v Bordeauxu. Je veliko vino pridelano pretežno iz cabernet sauvignona in znano po svoji strukturi in intenzivnosti, s potencialom za staranje 20 let in več. Upravičeno se uvršča se med najboljše v apelaciji.

Posest se nahaja v vasi Bages. Drugi del imena nosi po Thomasu Lynchu, bordojskemu trgovcu irskega rodu, ki je bil lastnik posesti od leta 1749 do 1824. V klasifikaciji Bordeauxa iz leta 1855 je bila ocenjena kot peta rast. Od leta 1945 je v rokah družine Cazes, ki je zaslužna za izjemen dvig njenega renomeja.

Vinogradi se nahajajo na planoti zahodno od mesta Pauillac na prodnatih, kredenih in peščenih tleh. Obdelujejo 90 hektarjev vinogradov, od katerih je 75 odstotkov zasajenih s cabernet sauvignonom. Preostanek pa zastopajo merlot, cabernet franc in petit verdot.

Vino fermentira v temperaturno nadziranih posodah iz nerjavnega jekla, z obsežnim prečrpavanjem za koncentracijo in intenzivnost barve. Lynch-Bages vino zori približno 15 mesecev v hrastovih sodih, od katerih sta približno dve tretjini novih.

Scroll to Top