Chateau Lynch-Bages, 2012, Pauillac, 0,75 l

169,00 

Spoznajte galantneža iz komune Pauillac. Lynch-Bages velja za eno najboljših posesti te komune. Vino globoke, ekstraktne barve z notami jagodičevja in sladkih začimb. Krepkega in dolgo obstojnega okusa, z izjemnim potencialom za staranje.

Ni na zalogi

Želite biti obveščeni, ko bo ta izdelek spet na zalogi?

00635 00635 Categories , Tag

Izjemen Bordojski galantnež iz komune Pauillac – Medoc, ki jo sestavlja 71 % cabernet sauvignona, 26 % merlota, 2 % cabernet franca in 1 % petit verdota.

Globoka, skoraj neprosojna rubinasto rdeča barva. Prefinjene arome izražajo črni ribez, gozdno jagodičevje, robidnico. Sledijo zaznave mete, hrasta in cedrovine. Vino je mehkobno, z dobro vgrajenim alkoholom. Svežina je živahna, tanini pa integrirani in mladostni. Okuj je zelo obstojen, krepkega telesa in plemenite elegance – zelo klasično Lynch-Bages.

Ocene:

  • Falstaff: 91/100
  • Wine Enthusiast: 94/100
  • Tim Atkin: 93/100
Teža 1,5 kg
Regija

Bordeaux

Sorta

71 % caber. sauvignon, 26 % merlot, 2 % cabernet franc,

Hiša

Chateau Lynch-Bages

Alkoholna stopnja

13 %

Priporočena temperatura

16 – 18 °C

Država

FRANCIJA

Potencial staranja

20 – 30 let

Stil vina

Lažje peneče vino

Letnik

2012

Prostornina

0,75 l

Vinifikacija

fermentacija v inox posodah pri kontroliranih temperaturah, 18 mesecev zorenja v barrique sodčkih (75 % novih)

Ujemanje s hrano

govedina, divjačina, svinjina, srednje zreli in zreli siri

Barva

Rubinasto rdeča

Chateau Lynch-Bages

Château Lynch-Bages se nahaja v komuni Pauillac v območju Médoc v Bordeauxu. Je veliko vino pridelano pretežno iz cabernet sauvignona in znano po svoji strukturi in intenzivnosti, s potencialom za staranje 20 let in več. Upravičeno se uvršča se med najboljše v apelaciji. Posest se nahaja v vasi Bages. Drugi del imena nosi po Thomasu Lynchu, bordojskemu trgovcu irskega rodu, ki je bil lastnik posesti od leta 1749 do 1824. V klasifikaciji Bordeauxa iz leta 1855 je bila ocenjena kot peta rast. Od leta 1945 je v rokah družine Cazes, ki je zaslužna za izjemen dvig njenega renomeja. Vinogradi se nahajajo na planoti zahodno od mesta Pauillac na prodnatih, kredenih in peščenih tleh. Obdelujejo 90 hektarjev vinogradov, od katerih je 75 odstotkov zasajenih s cabernet sauvignonom. Preostanek pa zastopajo merlot, cabernet franc in petit verdot. Vino fermentira v temperaturno nadziranih posodah iz nerjavnega jekla, z obsežnim prečrpavanjem za koncentracijo in intenzivnost barve. Lynch-Bages vino zori približno 15 mesecev v hrastovih sodih, od katerih sta približno dve tretjini novih.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top