Chateau Pape Clement Blanc

Chateau Pape Clement

Château Pape Clément je vinogradniška posestv grand cru v apelaciji Pessac-Léognan v Gravesu. Gre za eno najstarejših vinskih kleti v Bordeauxu, ki sega v 13. stoletje. Trenutno se klet nahaja le 15 minut stran od središča mesta Bordeaux in je obkrožena z urbanim razvojem.

Vinograd Pape Clément leži na mešanici prodno-peščenih in glineno-apnenčastih tal, s kredasto podlago bogato z železom. To je dober terroir za cabernet sauvignon in merlot.

Na 90 hektarjevposestvu je zasajen cabernet sauvignon, ki predstavlja približno 60 odstotkov, merlot pa približno 40 odstotkov. Obstajajo tudi majhne količine petit verdota in cabernet franca. Z belim grozdjem je zasajenih 2,5 hektarja, od tega približno 45 % Semillon in Sauvignon Blanc ter 10 % Muscadelle.

Rdeča vina Château Pape Clément vsebujejo približno 50 % cabernet sauvignona, skoraj toliko merlota in kanček petit verdota in cabernet franca. Bela različica temelji na sortah Sémillon in Sauvignon Blanc. Ta vsebuje tudi približno pet odstotkov sivega sauvignona in kanček Muscadelle.

Scroll to Top