Chateau Pape Clement Blanc, 2016, Pessac-Leognan, 0,75 l

172,00 

Navdihujoča tekstura in večplasnost: sladkaste note, citrusi, rumeno tropsko sadje, kanček medu in vanilije. Lepo zaokroženo in uravnovešeno vino.

Razpoložljivost: 5 na zalogi

00648 00648 Categories ,

V eni besedi je to vino večplastno! Bogato, sočno, kremasto in polno vonjav po limoni, pokošeni travi, cvetju, pomelu in mandarini.

Navdihujoča tekstura in večplasnost: sladkaste note, citrusi, rumeno tropsko sadje, kanček medu in vanilije. Lepo zaokroženo in uravnovešeno vino.

Sorte: 57 % sauvignon blanc, 39 % semillon in 4 % muscadelle

Teža 1,5 kg
Prostornina

0,75 l

Regija

Bordeaux

Stil vina

Bogato belo vino

Priporočena temperatura

6–8 °C

Potencial staranja

5–10 let

Sorta

57 % sauvignon blanc, 39 % semillon in 4 % muscadelle

Letnik

2016

Hiša

Chateau Pape Clement Blanc

Alkoholna stopnja

14 %

Država

FRANCIJA

Ujemanje s hrano

Losos, skuša, mečarica, tuna.

Barva

Slamnato rumena

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Chateau Pape Clement Blanc, 2016, Pessac-Leognan, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Chateau Pape Clement Blanc

Château Pape Clément je vinogradniška posestv grand cru v apelaciji Pessac-Léognan v Gravesu. Gre za eno najstarejših vinskih kleti v Bordeauxu, ki sega v 13. stoletje. Trenutno se klet nahaja le 15 minut stran od središča mesta Bordeaux in je obkrožena z urbanim razvojem. Vinograd Pape Clément leži na mešanici prodno-peščenih in glineno-apnenčastih tal, s kredasto podlago bogato z železom. To je dober terroir za cabernet sauvignon in merlot. Na 90 hektarjevposestvu je zasajen cabernet sauvignon, ki predstavlja približno 60 odstotkov, merlot pa približno 40 odstotkov. Obstajajo tudi majhne količine petit verdota in cabernet franca. Z belim grozdjem je zasajenih 2,5 hektarja, od tega približno 45 % Semillon in Sauvignon Blanc ter 10 % Muscadelle. Rdeča vina Château Pape Clément vsebujejo približno 50 % cabernet sauvignona, skoraj toliko merlota in kanček petit verdota in cabernet franca. Bela različica temelji na sortah Sémillon in Sauvignon Blanc. Ta vsebuje tudi približno pet odstotkov sivega sauvignona in kanček Muscadelle.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top