Chateau Pichon Baron, 2018, 0,75 l

206,00 

Vino je mešanica 78 % cabernet sauvignona in 22 % merlota.Razvaja z notam vežega sadja, črnega jagodičevja in začimb. Telo je strukturirano s svilnatimi, živahnimi tanini.
Zaključek je okusen, poln, mesnat in harmoničen.

Razpoložljivost: 6 na zalogi

00633 00633 Categories ,

Château Pichon Baron 2018 razkriva temno granatno barvo. Natančen in nežen nos ponuja note svežega sadja, črnega jagodičevja in začimb.

Na okusu je mehak, zaokrožen in sočen, razvija močne, dobro premešane tanine. Telo je strukturirano s svilnatimi, živahnimi tanini. Okus nosi struktura, ki ohranja sredino. Zaključek je okusen, poln, mesnat in harmoničen. Bogastvo je popolnoma integrirano in slog je zelo značilen, zgrajen tako, da traja skozi desetletja, hkrati pa ohranja eleganco in razlikovanje.

Vino je mešanica 78 % cabernet sauvignon in 22 % merlota. Starano je 18 mesecev, 80 % v novih sodih in 20 % v starih sodih.

Priporoča se, da v steklenici uživate med letoma 2024 in 2060.

Teža 1,5 kg
Prostornina

0,75 l

Regija

Bordeaux

Stil vina

Klasično rdeče vino

Priporočena temperatura

14–16 °C

Potencial staranja

neomejeno

Sorta

78 % cabarnet sauvignon, 22 % merlot

Letnik

2018

Hiša

Chateau Pichon Baron

Alkoholna stopnja

14.5 %

Država

FRANCIJA

Vinifikacija

Starano je 18 mesecev, 80 % v novih sodih in 20 % v starih sodih. 

Ujemanje s hrano

govedina, divjačina, svinjina, srednje zreli in zreli siri

Barva

Granatno rdeča

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Chateau Pichon Baron, 2018, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Chateau Pichon Baron

Château Pichon-Longueville Baron, pogosto imenovan preprosto kot "Pichon Baron", je visoko cenjeno vinsko posestvo v apelaciji Pauillac v bordeauxski vinski regiji Haut-Médoc, na tako imenovanem "levem bregu" reke Gironde. V klasifikaciji Bordeaux iz leta 1855 je bilo ocenjeno kot druga rast in tako kot pri drugih vrhunskih vinih Pauillac je grand vin cenjen zaradi svoje kombinacije močnega temnega sadja, prefinjenosti in elegance ter zmožnosti staranja več desetletij. Vinograd se nahaja na južnem koncu Pauillaca, ki meji na apelacijo Saint-Julien in leži čez cesto od Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande in Château Latour.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top