Chateau Poujeaux, 2016, Moulis-en-Medoc, 0,75 l

47,00 

Vino globoke rubinasto rdeče barve, ki se sprva pokaže s pridihom hrasta, ponuja črne maline, sladki koren, dim in tobak na nosu. Potem spoznamo note zrele maline in jagode in bolj rahlo pikantno mineralnost, črno listje, povezano z dotiki grafita, cvetja (koruznice …) ter zelo diskreten pridih popra.

Razpoložljivost: 5 na zalogi

00654 00654 Categories ,

Vino polnega telesa, z zrelimi, mehkimi tanini in veliko sočnega sadja v zaključku.

Sprva se vino pokaže s pridihom hrasta, ponuja črne maline, sladki koren, dim in tobak na nosu. Potem spoznamo note zrele maline in jagode in bolj rahlo pikantno mineralnost, črno listje, povezano z dotiki grafita, cvetja (koruznice …) ter zelo diskreten pridih popra.

Sorte: 60 % cabernet sauvignon, 35 % merlot in 5 % petit verdot

Trgatev je potekala ročno, v majhnih zabojih. 30. % vina je bilo starano v novih sodih 12 mesecev.

Teža 1,5 kg
Prostornina

0,75 l

Regija

Bordeaux

Stil vina

Klasično rdeče vino

Priporočena temperatura

14–16 °C

Potencial staranja

10–15 let

Sorta

60 % cabernet sauvignon, 35 % merlot in 5 % petit verdot

Letnik

2016

Hiša

Chateau Poujeaux

Alkoholna stopnja

13.5 %

Država

FRANCIJA

Vinifikacija

Ročna trgatev. 30 % vina je bilo starano v novih sodih 12 mesecev.

Ujemanje s hrano

Govedina, teletina

Barva

Rubinasto rdeča

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Chateau Poujeaux, 2016, Moulis-en-Medoc, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Chateau Poujeaux

Château Poujeaux je posestvo, ki se nahaja v apelaciji Moulis-en-Médoc znotraj Haut-Médoc, na levem bregu Gironde v Bordeauxu. Grand vin je narejen pretežno iz cabernet sauvignona, mešanice z merlotom in manjšimi količinami petit verdota in cabernet franca. Poujeaux ima drugo založbo, imenovano La Salle de Château Poujeaux, rdečo mešanico, ki se razlikuje glede na letnik in proizvede približno 80.000 steklenic letno. Končno Poujeaux izda še eno rdeče pod nekoliko širšo oznako Haut-Médoc, imenovano Haut de Poujeaux, z 20.000 steklenicami letne proizvodnje. V zdaj razveljavljeni klasifikaciji Cru Bourgeois iz leta 2003 je bil Château Poujeaux nagrajen s statusom Cru Bourgeois Exceptionnel – najvišji položaj za klet iz Médoca, ki ni bil vključen v klasifikacijo iz leta 1855. Leta 2010 je bila ponovno uvedena močno spremenjena oznaka Cru Bourgeois, ki ni vzpostavila stopenjskega sistema, zato so Château Poujeaux in pet drugih hiš, ki so bile poimenovane Cru Bourgeois Exceptionnel, ustanovile lastno skupino, imenovano Les Exceptionnels zunaj novega razvrstitev. Glavna usmeritev skupine je skupno trženje.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top