Chateau Pape Clement Rouge, 2016, Pessac-Leognan, 0,75 l

148,00 

Vino bujne teksture, večplastno z veliko rdečega sadja. Takšna energija je prisotna skozi celotni užitek! Eleganca in hkrati zadržanost, sramežljivost (nizki alkoholi in manj uporabe novega hrasta za staranje).

Razpoložljivost: 3 na zalogi

Globoka rdeča barva in polno telo. Vino bujne teksture, večplastno z veliko rdečega sadja. Sadje je zrelo in zročno.

Ko vino okusimo, zaznamo zrele, sladke in dimljene robite, tobak, kavo in sladki koren. Takšna energija je prisotna skozi celotni užitek! Eleganca in hkrati zadržanost, sramežljivost (nizki alkoholi in manj uporabe novega hrasta za staranje).

Teža 1,5 kg
Prostornina

0,75 l

Regija

Bordeaux

Stil vina

Klasično rdeče vino

Priporočena temperatura

14–16 °C

Potencial staranja

neomejeno

Sorta

cabarnet sauvignon, merlot

Letnik

2016

Hiša

Chateau Pape Clement Rouge, 2016

Alkoholna stopnja

14 %

Država

FRANCIJA

Ujemanje s hrano

Govedina, teletina

Barva

Rubinasto rdeča

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Chateau Pape Clement Rouge, 2016, Pessac-Leognan, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Chateau Pape Clement Rouge, 2016

Château Pape Clément je vinogradniška posestv grand cru v apelaciji Pessac-Léognan v Gravesu. Gre za eno najstarejših vinskih kleti v Bordeauxu, ki sega v 13. stoletje. Trenutno se klet nahaja le 15 minut stran od središča mesta Bordeaux in je obkrožena z urbanim razvojem. Vinograd Pape Clément leži na mešanici prodno-peščenih in glineno-apnenčastih tal, s kredasto podlago bogato z železom. To je dober terroir za cabernet sauvignon in merlot. Na 90 hektarjevposestvu je zasajen cabernet sauvignon, ki predstavlja približno 60 odstotkov, merlot pa približno 40 odstotkov. Obstajajo tudi majhne količine petit verdota in cabernet franca. Z belim grozdjem je zasajenih 2,5 hektarja, od tega približno 45 % Semillon in Sauvignon Blanc ter 10 % Muscadelle. Rdeča vina Château Pape Clément vsebujejo približno 50 % cabernet sauvignona, skoraj toliko merlota in kanček petit verdota in cabernet franca. Bela različica temelji na sortah Sémillon in Sauvignon Blanc. Ta vsebuje tudi približno pet odstotkov sivega sauvignona in kanček Muscadelle.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top