Chateau Poujeaux

Chateau Poujeaux

Château Poujeaux je posestvo, ki se nahaja v apelaciji Moulis-en-Médoc znotraj Haut-Médoc, na levem bregu Gironde v Bordeauxu. Grand vin je narejen pretežno iz cabernet sauvignona, mešanice z merlotom in manjšimi količinami petit verdota in cabernet franca.

Poujeaux ima drugo založbo, imenovano La Salle de Château Poujeaux, rdečo mešanico, ki se razlikuje glede na letnik in proizvede približno 80.000 steklenic letno. Končno Poujeaux izda še eno rdeče pod nekoliko širšo oznako Haut-Médoc, imenovano Haut de Poujeaux, z 20.000 steklenicami letne proizvodnje.

V zdaj razveljavljeni klasifikaciji Cru Bourgeois iz leta 2003 je bil Château Poujeaux nagrajen s statusom Cru Bourgeois Exceptionnel – najvišji položaj za klet iz Médoca, ki ni bil vključen v klasifikacijo iz leta 1855. Leta 2010 je bila ponovno uvedena močno spremenjena oznaka Cru Bourgeois, ki ni vzpostavila stopenjskega sistema, zato so Château Poujeaux in pet drugih hiš, ki so bile poimenovane Cru Bourgeois Exceptionnel, ustanovile lastno skupino, imenovano Les Exceptionnels zunaj novega razvrstitev. Glavna usmeritev skupine je skupno trženje.

Scroll to Top