Alpenkaviar

Družinsko podjetje Alpenkaviar prihaja iz Avstrije. Zakonca Soraya in Helmut Schlader kaviar proizvajata v prekrasnem okolju, na robu nacionalnega parka Kalkalpen v dolini Steyr, kjer so idealni pogoji za vzrejo in pridelavo ekskluzivnega alpskega kaviarja.

Kot majhen otrok je Helmut Schlader ujel svojo prvo ribo v čudoviti dolini Steyr in odkril svojo ljubezen do narave in živali. Družina Schlader se že več generacij ukvarja s kmetijstvom in gozdarstvom, ta tradicija pa se logično nadaljuje v vzreji jesetrov in proizvodnji finega kaviarja.

Ribe jeseter, iz katerih pridobivajo kaviar, plavajo v lastni kristalno čisti izvirski vodi iz gora. In prav ta voda v kombinaciji s skrbno obdelavo in blagim soljenjem daje alpskemu kaviarju edinstven, eleganten okus.

Alpenkaviar je proizveden v strogih higienskih pogojih in pri nizkih temperaturah, jajčeca jesetra so ločena od vezivnega tkiva in oprana v številnih delovnih korakih. Pridobljeni kaviar se zmeša s soljo in ročno vakumsko pakira. Svež kaviar je pri +/- 2 stopinjah obstojen najmanj 2 meseca, po odprtju pločevinke pa ga je potrebno porabiti v 6 dneh.

Scroll to Top