Château d’yquem

Château de Beaucastel je prideluje vina v Courthézonu, v severni regiji Châteauneuf-du-Pape v južni Roni. Prideluje nekatera najbolj znana vina v celotni dolini Rone, iz klasične mešanice južne Rone, ki vključuje grenache, mourvèdre in syrah, pa tudi manj znane sorte counoise in cinsaut.

Posestvo naj bi obstajalo že leta 1549, ko je Pierre de Beaucastel kupil hlev in parcelo z vinogradi ter na stene vpisal grb svoje družine. Posest je bila v lasti družine do leta 1909, ko je prišla pod nadzor znanstvenika Pierra Perrina.

Danes posestvo vodita Perrinova vnuka Jean-Pierre in François.

Posest se nahaja v severovzhodnem kotu apelacije, jugovzhodno od mesta Orange. Z vinsko trto je zasajenih približno 100 hektarjev, od katerih se tri četrtine uporablja za pridelavo vin Châteauneuf-du-Pape AOC.

Château de Beaucastel obdeluje vseh 13 dovoljenih sort grozdja za Châteauneuf-du-Pape, posajenih v vinogradu (Bourboulenc; Brun Argenté/Vaccarèse; Cinsault; Clairette Blanc in Rose; Counoise; Grenache Blanc, Mourvè Pie; No. ; Piquepoul Blanc Gris in Noir; Roussanne; Syrah; in Terret Noir), ki dajejo vinogradniški ekipi široko izbiro ob trgatvi.

Trte, ki so stare do 50 let, so zasajene na kombinaciji peščenjaka, kamnin in apnenca, ki se prosto odcedijo in tako pomagajo trti pri pridelavi koncentriranega sadja.

Grozdje je ročno obrano in vinificirano v serijah, da se zagotovi konsistenca za mešanje, hrast pa se uporablja zmerno. Vodilno vino Châteauneuf-du-Pape v Château de Beaucastel je pretežno narejeno iz grenache in mourvèdre, z vrsto drugih sort grozdja, vključno z delom belega grozdja.

Pridelujejo tudi beli Châteauneuf-du-Pape, ki je pridelan pretežno iz roussanne z grenache blanc, clairette in bourboulenc. Château de Beaucastel neguje tudi sortno roussanne in rdeče vino na osnovi mourvèdre, imenovano Hommage à Jacques Perrin v čast očeta trenutnih lastnikov.

Scroll to Top