Chateau d’Yquem, 2019, Sauternes, 0,375 l

219,00 

Vino, ki je uvrščeno med 10 najboljših vin iz območja Sauternes! Na nosu nas čaka razkošni prikaz cvetja, kandiranih marelic, pomarančne lupinice, ananasa, manga, limonske trave, vanilije in začimb. Vino, ki je krona elegance in sladke svežine je razkošnoin bogato

Razpoložljivost: 4 na zalogi

Vino, ki je uvrščeno med 10 najboljših vin iz območja Sauternes! To vino je prejelo nagrado Guide Hachette des Vins 3 zvezdice za letnik 2019 in letnik 2017.

Vino svetlejše, zlato rumene barve. Na nosu nas čaka razkošni prikaz cvetja, kandiranih marelic, pomarančne lupinice, ananasa, manga, limonske trave, vanilije in začimb. Vino, ki je krona elegance in sladke svežine je razkošnoin bogato. Zaključek je živahen in dolgitrajen!

Ker ima vino tako čudovito energijo, ga lahko kombiniramo s pestro kuhinjo.

Sorte: 55 % semillon in 45 % sauvignon blanc.

VINIFIKACIJA
V vinski kleti grozdje stisnejo trikrat ali štirikrat, pri čemer z naraščajočim pritiskom dobimo manjšo količino, vendar višje raven sladkorja. Yquem je fermentiran v novih hrastovih sodih za največji nadzor nad majhnimi serijami.

V povprečju se vsako leto proizvede okoli 80.000 steklenic, čeprav se v slabih letnih ves pridelek anonimno proda v razsutem stanju (to se je zgodilo devetkrat v 20. stoletju).

Yquem lahko v mladosti pokaže koščičarje, mandarine, toast in vanilijo, s starostjo pa razvije bogato kompleksnost. V vrhunskih letnikih se lahko stara. 50 let ali več.

Teža 0,6 kg
Prostornina

0,375 l

Regija

Bordeaux

Stil vina

Desertno belo vino

Priporočena temperatura

8–10 °C

Potencial staranja

10–15 let

Sorta

55 % semillon in 45 % sauvignon blanc

Letnik

2019

Hiša

Chateau D'Yquem

Alkoholna stopnja

14.5 %

Država

FRANCIJA

Ujemanje s hrano

Foie gras, terine, modri sir, raca s pomarančo, breskove in marelične pite, kuhana jabolka, creme brulée s kandiranim sadjem, karamelna krema, pomarančno-ananasov parfait.

Barva

Zlato rumena

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Chateau d’Yquem, 2019, Sauternes, 0,375 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Château d’yquem

Château de Beaucastel je prideluje vina v Courthézonu, v severni regiji Châteauneuf-du-Pape v južni Roni. Prideluje nekatera najbolj znana vina v celotni dolini Rone, iz klasične mešanice južne Rone, ki vključuje grenache, mourvèdre in syrah, pa tudi manj znane sorte counoise in cinsaut. Posestvo naj bi obstajalo že leta 1549, ko je Pierre de Beaucastel kupil hlev in parcelo z vinogradi ter na stene vpisal grb svoje družine. Posest je bila v lasti družine do leta 1909, ko je prišla pod nadzor znanstvenika Pierra Perrina. Danes posestvo vodita Perrinova vnuka Jean-Pierre in François. Posest se nahaja v severovzhodnem kotu apelacije, jugovzhodno od mesta Orange. Z vinsko trto je zasajenih približno 100 hektarjev, od katerih se tri četrtine uporablja za pridelavo vin Châteauneuf-du-Pape AOC. Château de Beaucastel obdeluje vseh 13 dovoljenih sort grozdja za Châteauneuf-du-Pape, posajenih v vinogradu (Bourboulenc; Brun Argenté/Vaccarèse; Cinsault; Clairette Blanc in Rose; Counoise; Grenache Blanc, Mourvè Pie; No. ; Piquepoul Blanc Gris in Noir; Roussanne; Syrah; in Terret Noir), ki dajejo vinogradniški ekipi široko izbiro ob trgatvi. Trte, ki so stare do 50 let, so zasajene na kombinaciji peščenjaka, kamnin in apnenca, ki se prosto odcedijo in tako pomagajo trti pri pridelavi koncentriranega sadja. Grozdje je ročno obrano in vinificirano v serijah, da se zagotovi konsistenca za mešanje, hrast pa se uporablja zmerno. Vodilno vino Châteauneuf-du-Pape v Château de Beaucastel je pretežno narejeno iz grenache in mourvèdre, z vrsto drugih sort grozdja, vključno z delom belega grozdja. Pridelujejo tudi beli Châteauneuf-du-Pape, ki je pridelan pretežno iz roussanne z grenache blanc, clairette in bourboulenc. Château de Beaucastel neguje tudi sortno roussanne in rdeče vino na osnovi mourvèdre, imenovano Hommage à Jacques Perrin v čast očeta trenutnih lastnikov.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top