Chateau d’Yquem, 2019, Sauternes, 0,375 l

219,00 

Vino, ki je uvrščeno med 10 najboljših vin iz območja Sauternes! Na nosu nas čaka razkošni prikaz cvetja, kandiranih marelic, pomarančne lupinice, ananasa, manga, limonske trave, vanilije in začimb. Vino, ki je krona elegance in sladke svežine je razkošnoin bogato

Razpoložljivost: 4 na zalogi

00681 00681 Categories ,

Vino, ki je uvrščeno med 10 najboljših vin iz območja Sauternes! To vino je prejelo nagrado Guide Hachette des Vins 3 zvezdice za letnik 2019 in letnik 2017.

Vino svetlejše, zlato rumene barve. Na nosu nas čaka razkošni prikaz cvetja, kandiranih marelic, pomarančne lupinice, ananasa, manga, limonske trave, vanilije in začimb. Vino, ki je krona elegance in sladke svežine je razkošnoin bogato. Zaključek je živahen in dolgitrajen!

Ker ima vino tako čudovito energijo, ga lahko kombiniramo s pestro kuhinjo.

Sorte: 55 % semillon in 45 % sauvignon blanc.

VINIFIKACIJA
V vinski kleti grozdje stisnejo trikrat ali štirikrat, pri čemer z naraščajočim pritiskom dobimo manjšo količino, vendar višje raven sladkorja. Yquem je fermentiran v novih hrastovih sodih za največji nadzor nad majhnimi serijami.

V povprečju se vsako leto proizvede okoli 80.000 steklenic, čeprav se v slabih letnih ves pridelek anonimno proda v razsutem stanju (to se je zgodilo devetkrat v 20. stoletju).

Yquem lahko v mladosti pokaže koščičarje, mandarine, toast in vanilijo, s starostjo pa razvije bogato kompleksnost. V vrhunskih letnikih se lahko stara. 50 let ali več.

Teža 0,6 kg
Prostornina

0,375 l

Regija

Bordeaux

Stil vina

Desertno belo vino

Priporočena temperatura

8–10 °C

Potencial staranja

10–15 let

Sorta

55 % semillon in 45 % sauvignon blanc

Letnik

2019

Hiša

Chateau D'Yquem

Alkoholna stopnja

14.5 %

Država

FRANCIJA

Ujemanje s hrano

Foie gras, terine, modri sir, raca s pomarančo, breskove in marelične pite, kuhana jabolka, creme brulée s kandiranim sadjem, karamelna krema, pomarančno-ananasov parfait.

Barva

Zlato rumena

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Chateau d’Yquem, 2019, Sauternes, 0,375 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top

TA HIP PRIPOROČAMO