Malvazija Ivanka, 2018, UOU, 0,75 l

29,90 

Privoščite si odlično macerirano belo vino sonaravne pridelave iz kleti UOU, ki ga sestavlja sorta malvazija. Malvazija Ivanka ni samo lepo kulinarično vino, ki pospremi tudi kompleksnejše jedi, ampak je tudi dobro meditativno vino.

Ni na zalogi

Želite biti obveščeni, ko bo ta izdelek spet na zalogi?

00193 00193 Categories ,

Malvazija Ivanka je suho vino, ki nosi ime po (nekdanji) lastnici vinograda v Solkanu. Bogati ga zlata, jantarna barva. Že na pogled nakazuje na podaljšano maceracijo. Cvetica tega oranžnega vina je sadna, okus pa bogat, s prijetnimi notami citrusov in sušenega sadja. Kljub zrelosti je vino presenetljivo sveže, pitno in lepo spremlja številne sredozemske jedi, ribje in druge. Brez dvoma lahko postane tudi meditativno vino, ki preprosto ne potrebuje spremljave.

Teža 1,5 kg
Regija

Vipavska dolina

Sorta

100 % malvazija

Hiša

UOU

Alkoholna stopnja

14.7 %

Priporočena temperatura

8–10 °C

Država

SLOVENIJA

Potencial staranja

5–10 let

Stil vina

Bogato belo vino

Letnik

2018

Prostornina

0,75 l

Vinifikacija

Ročna trgatev, lastne kvasovke, brez žveplanja do stekleničenja, zorenje v hrastovih sodih

Ujemanje s hrano

Lažje mesne jedi in zreli siri

Barva

Jantarna

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Malvazija Ivanka, 2018, UOU, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

UOU

UOU vina, morda več kot ostala, prenašajo stari duh in posebno zgodbo. Trte skoraj 90 let starih vinogradov so z ljubeznijo vzdrževane in ravno tako z ljubeznijo vsakič podarjajo edinstvena naravna UOU vina. Lastnik neverjetne energije, gospod Marinko Pintar, skupaj z družbo manjših vinarjev vzdržuje in skrbi za stare trte ter vedno izboljšuje njihovo rodnost. UOU so ekološko pridelana macerirana bela in rdeča vina pridelana iz grozdja starih vinogradov, čigavo zgodovino in karakter so prenesli na svoj okus. Blagovna znamka »UoU« obuja spomin na vola, vprežno žival, ki je primorskim ljudem, prav tako močnim, vztrajnim in trmastim, stoletja pomagala preživeti. Naravno vina »UoU« zahtevajo popolno pozornost. Stare trte, trud po naravnem kmetovanju so v povezavi z zorenjem v lesenih sodih del recepta, ki vinu daje svojstveno aromo z izrazitim telesom.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top

TA HIP PRIPOROČAMO