Chateau Fonroque, 2017, 0,75 l

47,00 

Obilen in harmoničen v okusu, klasičen v stilu. Prvotno svilnata tekstura ob vrtenju postaja vse bolj žametna. Črno sadje sije skozi, v kombinaciji z vijolico in verbeno.

Razpoložljivost: 12 na zalogi

00663 00663 Categories ,

Lepa vijolična barva in globoke arome na nosu. V začetku nas vino razvaja z aromami robide, črne češnje in medenjakov. Obilen in harmoničen v okusu, klasičen v stilu. Prvotno svilnata tekstura ob vrtenju postaja vse bolj žametna. Črno sadje sije skozi, v kombinaciji z vijolico in verbeno.

Dolgotrajen zaključek poudari mineralni značaj vina. To vino ima ogromen potencial in bo s staranjem uveljavilo svojo osebnost.

Sorte: 93 % merlot, 7 % cabernet franc

Ročna trgatev v zabojih in skrbno sortiranje grozdja. Fermentacija poteka v betonskih sodih s kontrolirano temperaturo glede na terroir, starost trte in sorto grozdja.

Staranje
30 % v novih velikih sodih in 70 % v majhnih sodih, v katerih je bilo vsaj eno vino.

Teža 1,5 kg
Prostornina

0,75 l

Regija

Bordeaux

Stil vina

Klasično rdeče vino

Priporočena temperatura

14–16 °C

Potencial staranja

10–15 let

Sorta

93 % merlot, 7 %. cabarnet franc

Letnik

2017

Hiša

Chateau Fonroque

Alkoholna stopnja

13 %

Država

FRANCIJA

Vinifikacija

Ročna trgatev, staranje: 30 % v novih velikih sodih in 70 % v majhnih sodih, v katerih je bilo vsaj eno vino

Ujemanje s hrano

Govedina, teletina

Barva

Škrlatno rdeča

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Chateau Fonroque, 2017, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Chateau Fonroque

Château Fonroque je znana vinska klet iz Bordeauxa v Saint-Émilionu. Od leta 1931 je v lasti družine Moueix, od leta 2001 pa ga upravlja Alain Moueix. Posestvo Fonroque ima okrog 20 hektarjev zemlje, zasajenih s skoraj 18 hektarjev trte, s povprečno starostjo okoli 35 let. Okrog 80% vinogradniških površin je zasajenih z merlotom, preostalo s cabernet francom na apnenčastih in glinasto-apnenčastih tleh. Grand vin Château Fonroque je pridelano s približno 85 % merlota in 15 % cabernet franca. Grozdje je ročno trgano in sortirano, nato fermentirano v sodih z nadzorovano temperaturo. Vino pred stekleničenjem 18 mesecev zori v francoskih hrastovih sodih (40 %. novih). Drugo vino Fonroque je 16 mesecev zorjeno v sodu, prav tako s 30 % novega francoskega hrasta. Alain Moueix je bil eden prvih vinogradnikov v Bordeauxu, ki je začel z metodam ekološkega kmetovanja, zdaj pa ima tudi certifikat biodinamike.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top