Gran Reserva, 2017, Miguel Merino, 0,75 l

41,00 

Prepustite se Gran Reservi, ki vas bo očarala z intenzivnimi in gosposkimi aromami po suhi slivi, višnji, vanilji, kokosu, mlečni čokoladi, sladkih začimbah, usnju, popru, tobaku in zeliščih. Vino intenzivnosti in kreposti, izražene elegance ter zelo dolgega, plememnitega in harmoničnega pookusa.

Razpoložljivost: 11 na zalogi

00950 00950 Categories ,

Vino globoke rubniasto rdeče barve z gosto teksturo.
Arome so intenzinve, gosposke. Zaznamo suho slivo, višnjo, vaniljo, kokos, mlečno čokolado, sladke začimbe, usnje, poper, tobak in zelišča.
Vino intenzivnosti in kreposti z mladostno klisino in taninom, ki se bo še zaokrožal. Vino elegance in zelo dolgega, plememnitega in harmoničnega pookusa.
Sorte grozdja: tempranillo, graciano
Vino, ki ga predelajo le ob najboljših letnikih. V vinu je izbor najboljšega grozdja iz vinogradov, ki so bili posajeni med leti 1930 in 1940 na pobočjih slikovitega mesteca Briones, na 550 metrih nadmorske višine.
Ročno obrano grozdje so zbrali v majhne zabojčke. Sledila je ročna selekcija najboljših grozdov. Fermentacija je potekala v majhnih posodah iz nerjavnega jekla pri kontrolirani temperaturi s pogostim remontage (prelivanje mošta čez klobuk). Miguel Merinu je eleganca pomembnejša od moči in to skušajo doseči zlasti pri fermentacijah. Mlečni razkis se je zgodil z zorenjem v sodčkih.
Vino je trideset mesecev zorelo v 14 novih barik sodčkih iz francoskega hrasta, ob konstantni skrbi za polnost sodov. Za tem je sledilo tri letno šolanje v steklenicah.
Skupno so pridelali 3.365 setklenic in 378 magnumov Gran Reserve 2015.
Potencial staranja: 10 let in več
Servirna temperatura: 16 – 18 °C
NAGRADE IN PRIZNANJA
92 točk: Tim Atkin MW Rioja Report 2022

Teža 1,5 kg
Barva

Rubinasto rdeča

Prostornina

0,75 l

Regija

Rioja

Stil vina

Bogato rdeče vino

Priporočena temperatura

16–18 °C

Potencial staranja

10–15 let

Sorta

96 % tempranillo, 4 % graciano

Letnik

2017

Hiša

Miguel Merino

Alkoholna stopnja

14 %

Država

ŠPANIJA

Vinifikacija

Nežna spontana fermentacija v malih posodah pri kontroliranih temperaturah s pogostim remontage, 30 mesecev zorenja v 14 barrique sodčkih iz francoskega hrasta, 3 leta šolanja v steklenici

Ujemanje s hrano

Odlična spremljava ob najboljšem kosu govedine, ki ga lahko najdete, obenem bo odlično pospremilo jedi iz žara

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Gran Reserva, 2017, Miguel Merino, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Miguel Merino

Miguel Merino je ena najmanjših kleti iz območja Rioja Alta. Gre za butično klet, ki svojo filozofijo kroji skozi sledenje eleganci. Leta 1994 jo je ustanovil Miguel Merino, ki je po dolgih letih izvažanja španskih vin po celem svetum uresničil svoje sanje o majhni in butični vinski kleti ‘bodegi’. Za svoj sedež je izbral Briones, eno najlepših vasi Rioje in, kar je še pomembneje, vas okoli katere so posajeni najstarejši vinogradi tega območja. Vsi njihovi vinogradi so v okolici vasice in so bili zasajeni med 1929 in 2001. Miguel z družino obdeluje skoraj 13 hektarjev in na leto pridela okoli 55.000 kg grozdja. Ukvarjajo se s tradicionalnim in trajnostnim vinogradništvom, brez uporabe herbicidov ter z veliko ročnega dela. Trgatev poteka ročno. Gre za zelo majhno, butično klet (ekipa 4 oseb), ki upravičeno velja za eno vodilnih tako imenovanega novega vala Rioja vin. Vina izvažajo v 23 držav. Na leto vstekleničijo približno 60.000 steklenic, ki jih sestavlja 7 različnih vin.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top