L’ écorché de la Genette, 2013, Vincent Charlot, 0,75l

60,50 

Naj vas očara ta ekološko pridelan šampanjec, s cvetico zelenega jabolka, kutine ter note praženja, suhega sadja in oreščkov. Živahnega in svežega okusa.

Razpoložljivost: 19 na zalogi

00275 00275 Categories , Tag

Cuvée 90 % pinot meunier in 10 % modrega pinoja iz lege “la Genette”, ki je bila zasajena leta 1957 ter jo sestavlja kombinacija glinenih in kremenčastih tal.

Češnjevo rožnate barve z bakrenim odtenkom. Številnih, dobrnih in obstojnih perlic. Intenzivnih arom, ki spomnijo na maline, brusnice, gozdno jagodičevje, rdečo pomarančo, pa note ržene skorje in kremena. V ustih deluje intenzivno, kremastih mehurčkov. Osvežilno, elegantno in dolgega obstoja.

Vino iz ekološko pridelanega grozdja z Demeter certifikatom.

Dosage: 4,5 g/l

Pridelanih steklenic: 1.012

Teža 1,5 kg
Regija

Šampanja

Sorta

90 % pinot meunier, 10 % modri pinot

Hiša

Champagne Charlot Tanneux

Alkoholna stopnja

12.7 %

Priporočena temperatura

4–6 °C

Država

FRANCIJA

Potencial staranja

10–15 let

Stil vina

Kompleksno peneče vino

Letnik

2013

Prostornina

0,75 l

Vinifikacija

14 urna maceracija, spontana fermentacija z avtohtonimi kvasovkami in 11 mesečno zorenje osnovnega vina v hrastovih sodih brez mlečnega razkisa, degožirano oktobra 2018

Ujemanje s hrano

Rakci ali školjke, bogate ribje jedi, svinjina nežni in mehki siri

Barva

Rožnata

Champagne Charlot Tanneux

“Ko pijem vino, želim okusiti njegov terroir – zaradi tega to počnem. Želim videti osebnost kraja, prostor kjer se je rodilo, želim biti ganjen, preplavljen s čustvi.” – tako Vincent Charlot razlaga svojo filozofijo. To počne tako čustveno, da te enostavno zagrabi želja prijeti v roke steklenico njegovega biodinamičnega šampanjca, jo odpreti in dobesedno okusiti ravnokar povedano. Vincent ima v lasti 4,4 hektarje vinogradov, ki se razprostirajo skozi 6 vasi (Mardeuil, VAuciennes, Epernay, Moussy, Pierry 1er Cru in Ay Grand Cru) in obsegajo 39 različnih parcel. Vsi vinogradi so obdelani po principih biodinamičnih metod in so od leta 2013 certificirana bodisi ekološko ali Demeter. Vincent velja za pravega terrori geek-a, saj vsako lego vinificira posamično in letno predstavi med 17 in 27 (!) različnimi etiketami, vse z namenom predstaviti raznolikost in edinstveno osebnost tal in izpostavitev leg. To pomein, da je lahko že en sam sod celotna tiraža, se pravi približno 300 steklenic! Vsa osnovna vina so pridelana s spontano fermetnacijo in nekajmesečnim zorenjem v hrastovih sodih, ali glinenih posodah in velikokrat ne opravijo mlečnokislinske fermentacije. Vsi šampanjci so letniški in markirani z večletnim zorenjem na drožeh. Tudi zaradi tega velja v krogih ljubiteljev kot zelo iskanega in priljubljenega, saj njegovi šampanjci slavijo kot izjemne, kulinarične mojstrovine. Linija šampanjcev Charlot Tanneux predstavljajo šampanjci z ekološkim certifikatom, Vincent Charlot pa so šampanjci z Demeter certifikatom. Ne glede na to so vsi vinogradi obdelani po biodinamičnih principih in predstavljajo pravo biodiverziteto z več kot 90 različnimi rastlinami. Mnoge med njimi so jedilne in pogosto se med sprehajanjem po vinogradu obiskovalci z njimi podkrepijo.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top