La Loma, 2020, Miguel Merino, 0,75 l

53,50 

Okusite burgundski izraz vina iz Rioje. La Loma je vino s poudarjeno in elegantno cvetico po gozdnem jagodičevju, murvi, borovnicah in slivi. V nadaljevanju zaznamo rdeče cvetje in sladke začimbe, v zaključku pa najdemo kavo, usnje in humus. Vino plemenitosti in prefinjenosti.

Razpoložljivost: 5 na zalogi

00954 00954 Categories , Tags ,

“Vino globoke, rubinasto rdeče barve in goste teksture.
Poudarjena in elegantna cvetica razkriva gozdno jagodičevje, murvo, borovnice in slivo. Aromi vijolice se pridruži rdeča vrtnica, sledijo pa zaznave vanilje, usnja, kave, črnega popra in humusa, z zaključkom, ki spomni na grafit.
La Loma je vino plemenitosti in prefinjenosti. Mehkobnost uravnava svežina in žametast tanin, okus je intenziven in dolgo obstojen, harmoničen ter zapeljiv.
Vino za katerega mnogi upravičeno trdijo, da izkazuje burgundski obraz Rioje.

Sorte grozdja: garnacha tinta, tempranillo
“”La Loma”” je 1,4 hektarjev velik vinograd, ki je bil posajen leta 1946. Nahaja se na jugozahodnih pobočjih v bližini vasi Briones, na 534 metrih nadmorske višine. Posajen je v tradicionalni gojitveni obliki, ki ji domačini pravijo “”vaso”” (grm), na zelo strmem pobočju, z naklonom, ki dosega tudi 70 %. Posaditev je redka, kar nanese na približno 3.650 trsov na hektar. Tla so revna s hranili in jih v glavnini sestavlja apnenec in gramoz, ki zagotavlja odlično drenažo. To pomeni, da morajo trte svoje korenine razpresti zelo globoko, da dosežejo optimalne pogoje za uspešno rast. Sestava tal pa zagotavlja prefinjena in elegantna vina. Plast tal je sestavljena tudi iz gline in železa, kar vinu doda telo in taninski oprijem.”

Teža 1,5 kg
Prostornina

0,75 l

Regija

Rioja

Stil vina

Bogato rdeče vino

Priporočena temperatura

16–18 °C

Potencial staranja

10–15 let

Sorta

96 % tempranillo, 4 % graciano

Letnik

2020

Hiša

Miguel Merino

Alkoholna stopnja

14 %

Država

ŠPANIJA

Vinifikacija

Nežna spontana fermentacija v malih posodah pri kontroliranih temperaturah, 15 mesecev zorenja v treh 500-litrskih sodih in 5 barrique sodčkih iz francoskega hrasta

Ujemanje s hrano

Dušena govedina, dušena divjačina, suho zorjeni zrezki, domače testenine z gobami, pečena zelenjava

Barva

Rubinasto rdeča

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “La Loma, 2020, Miguel Merino, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Miguel Merino

Miguel Merino je ena najmanjših kleti iz območja Rioja Alta. Gre za butično klet, ki svojo filozofijo kroji skozi sledenje eleganci. Leta 1994 jo je ustanovil Miguel Merino, ki je po dolgih letih izvažanja španskih vin po celem svetum uresničil svoje sanje o majhni in butični vinski kleti ‘bodegi’. Za svoj sedež je izbral Briones, eno najlepših vasi Rioje in, kar je še pomembneje, vas okoli katere so posajeni najstarejši vinogradi tega območja. Vsi njihovi vinogradi so v okolici vasice in so bili zasajeni med 1929 in 2001. Miguel z družino obdeluje skoraj 13 hektarjev in na leto pridela okoli 55.000 kg grozdja. Ukvarjajo se s tradicionalnim in trajnostnim vinogradništvom, brez uporabe herbicidov ter z veliko ročnega dela. Trgatev poteka ročno. Gre za zelo majhno, butično klet (ekipa 4 oseb), ki upravičeno velja za eno vodilnih tako imenovanega novega vala Rioja vin. Vina izvažajo v 23 držav. Na leto vstekleničijo približno 60.000 steklenic, ki jih sestavlja 7 različnih vin.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top