Les Sources Bordeaux Superieur Roug 2020, Chateau Jean Faux, 0,75 l

19,10 

Les Sources je Bordeaux Superieur. Sočno rdeče in z globokim izrazom terroirja. To vino nagovarja nos z aromami podrasti, lahkih začimb, kakava in prijetnih rastlinskih odtenkov. V ustih je bogato, teksturno in zaokroženo s svilnatimi tanini ter dolgotrajnim zaključkom.

Razpoložljivost: 43 na zalogi

00851 00851 Categories , Tag

Les Sources je Bordeaux Superieur.
Bordeaux Superieur je nazivna stopnja, ki se uporablja za vina, pridelana v generični coni Bordeaux AOP. Pridelani so iz klasičnih bordojskih sort grozdja. Rdeča so, kot pove njihovo ime, namenjena nekoliko “superiorni” obliki standardnih bordojskih vin AOC.-Vino je klasična mešanico merlota in cabernet franca.

Vinogradi se nahajajo na desni strani reke Garonne.

Les Sourses je sočno rdeče in z globokim izrazom terroirja. kTo vino nagovarja nos z aromami podrasti, lahkih začimb, kakava in prijetnih rastlinskih odtenkov. V ustih je bogato, teksturno in zaokroženo s svilnatimi tanini ter dolgotrajnim zaključkom.

Teža 1,5 kg
Regija

Bordeaux

Potencial staranja

10–15 let

Sorta

90% merlot, 10% cabernet franc

Hiša

Chateau Jean Faux

Alkoholna stopnja

14.5 %

Priporočena temperatura

14–16 °C

Država

FRANCIJA

Stil vina

Klasično rdeče vino

Letnik

2020

Prostornina

0,75 l

Vinifikacija

Ročna trgatev, hladna maceracija pred fermentacijo, fermentacija z avtohtonimi kvasovkami, 12 do 14 – mesečno zorenje v francoskem hrastu (25% sodov je novih)

Ujemanje s hrano

Divjačina, beef steak, pečeno rdeče meso, starani trdi siri

Barva

Rubinasto rdeča

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Les Sources Bordeaux Superieur Roug 2020, Chateau Jean Faux, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Chateau Jean Faux

Château Jean Faux je starodavna posest v Bordeaxu. Zgodba sega v srednji vek, ko je bil Sainte-Radegonde templjarska vas. V 16. stoletju je posest pripadala družini Du Mas, v 18. stoletju je grof Ezechiel du Mas posest popolnoma prenovil. Današnji lastnik in vinar Pascal Colotte se je s svojo družino na posest Jean Faux preselil leta 2002. Sprva izdelovalec sodov je Pascal leta potoval po vinogradih sveta in nato še sam postal vinar. V osrčju regije Bordeaux, v vasi Sainte-Radegonde, je Jean Faux edinstvena posest. Gleda proti apelaciji Saint-Emilion, kateri je podobna po sestavi tal: glina, kreda in apnenc. Le četrtina zemlje posesti Chateau Jean Faux je zasajena z vinsko trto. Ostalo so gozdovi, travniki, potoki, ribniki - popoln ekosistem za razvoj biodiverzitete. Najlepši terroirji so rezervirani za trto in obsegajo 12,8 hektarjev: 10,6 hektarjev posesti je zasajenih z rdečim grozdjem, 2,2 hektara pa z belim. Trgatev poteka ročno, sortiranje jagod je zelo strogo. Od leta 2008 vina Jean Faux pridelujejo ekološki, vendar so že pred tem delali brez kemikalij. V letu 2014 je Pascal začel s prehodom na biodinamiko. Danes že delujejo z biodinamičnim certifikat - tako Demeter, kot tudi francoski Biodyvin.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top