Love by Leoube, 2021, Chateau Leoube, 0,75 l

16,90 

Okusite osvežilen rosé z aromatiko jagodičevja. Osvežujoče rosé vino je primerno ob vsaki priložnosti. Kot aperitiv ali v kombinaciji s sredozemsko hrano, lahko pa tudi kar tako, brez razloga.

Razpoložljivost: 1 na zalogi

00591 00591 Categories , Tag

Prepoznaven provansalec. Rahlo rožnat s prijetnim sadnim okusom jagode in bele breskve.

Suh, sveži rosé s priokusom jagodičevja. Osvežujoče rosé vino primerno ob vsaki priložnosti. Kot aperitiv ali v kombinaciji s sredozemsko hrano, lahko pa tudi kar tako, brez razloga.

Teža 1,5 kg
Regija

Provansa

Sorta

grenache in cinsault

Hiša

Chateau Leoube

Alkoholna stopnja

13 %

Priporočena temperatura

6–8 °C

Država

FRANCIJA

Potencial staranja

do 5 let

Stil vina

Lahko rose vino

Letnik

2021

Prostornina

0,75 l

Ujemanje s hrano

aperitiv, sredozemska hrana

Barva

Rožnata

Chateau Leoube

Zgodba vinograda Léoube se začne v Provansi. V osrčju tega krasnega območja, ki se nahaja v obalnem zalivu na enem najlepših zaščitenih vinogradov v Evropi je posestvo Léoube. Zakoreninjeno je med morjem in hribi, kjer ponuja edinstven terrior 68 hektarjev trte in 23 hektarjev oljčnih nasadov, vsi so namenjeni pridelavi grozdja in oljk za ekološka vina in oljčna olja. Že več kot 20 let gojijo in obdelujejo tla v skladu z načeli ekološkega kmetijstva. Leta 1998 so začeli dolg postopek preusmeritve vinogradniškega in oljčnega nasada. Prenovili so parcele, obdelali tla z največjo skrbnostjo in zasadili vinsko trto. Prenehali so z uporabo kakršnih koli pesticidov in kemikalij. Proizvajajo samo tisto, kar jim lahko nudi zemlja. Vinogradništvo in pridelovanje je v sožitju z naravo. Upoštevajo se naravni cikli letnih časov in spoštovanja ravnovesja vsake rastline v njenem okolju. Svet današnjega in jutrišnjega dne želijo narediti bolj trajnosten, da bi prihodnjim generacijam omogočili boljši planet.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top