Rouge Collector, 2014, Chateau Leoube, 1,5 l

74,55 

Omejena izdaja! Vino Rouge Collector 2014 se predstavi z intenzivnim vonjem črnega sadja, ki mu sledijo črne češnje. Svilnato mehki začetni toni se razvijejo v strukturo in ravnovesje, značilni za hišo Léoube.

Razpoložljivost: 3 na zalogi

00073 00073 Categories , , Tags ,

Omejena izdaja kleti Chateau Leoube! Vino Rouge Collector 2014 se predstavi z intenzivnim vonjem črnega sadja, ki mu sledijo črne češnje.

Nežno dišeče na nosu, to polno rdeče vino pride do izraza v ustih, kjer so okusi robide in črne slive podkrepljeni s privlačnim tobačnim notam. Ko vinu pustimo, da malo zadiha, razkrije veliko sadno intenzivnost in arome makije, ki so tako značilne za vinograd Léoube.

Svilnato mehki začetni toni se razvijejo v strukturo in ravnovesje, značilni za hišo Léoube. Končni toni so intenzivni, a zadržani, v ustih pa ostane bogat pookus. Strukturiran in klasično odmerjen, je to “”vin de garde””, ki bi se zlahka razvijal nadaljnjih 5 do 15 let.

Popolna spremljevalec jedi z divjačino.”

Teža 2,4 kg
Regija

Provansa

Sorta

cabernet franc

Hiša

Chateau Leoube

Alkoholna stopnja

14.5 %

Priporočena temperatura

12–14 °C

Država

FRANCIJA

Potencial staranja

5–10 let

Stil vina

Klasično rdeče vino

Letnik

2014

Prostornina

0,75 l

Ujemanje s hrano

Jedi z divjačino, jagnjetina

Barva

Rubinasto rdeča

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Rouge Collector, 2014, Chateau Leoube, 1,5 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Chateau Leoube

Zgodba vinograda Léoube se začne v Provansi. V osrčju tega krasnega območja, ki se nahaja v obalnem zalivu na enem najlepših zaščitenih vinogradov v Evropi je posestvo Léoube. Zakoreninjeno je med morjem in hribi, kjer ponuja edinstven terrior 68 hektarjev trte in 23 hektarjev oljčnih nasadov, vsi so namenjeni pridelavi grozdja in oljk za ekološka vina in oljčna olja. Že več kot 20 let gojijo in obdelujejo tla v skladu z načeli ekološkega kmetijstva. Leta 1998 so začeli dolg postopek preusmeritve vinogradniškega in oljčnega nasada. Prenovili so parcele, obdelali tla z največjo skrbnostjo in zasadili vinsko trto. Prenehali so z uporabo kakršnih koli pesticidov in kemikalij. Proizvajajo samo tisto, kar jim lahko nudi zemlja. Vinogradništvo in pridelovanje je v sožitju z naravo. Upoštevajo se naravni cikli letnih časov in spoštovanja ravnovesja vsake rastline v njenem okolju. Svet današnjega in jutrišnjega dne želijo narediti bolj trajnosten, da bi prihodnjim generacijam omogočili boljši planet.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top