Macvin du Jura Rouge, 2019, Domaine Rolet, 0,75 l

23,90 

Macvin du Jura je vino polne strukture z obstojnim, poudarjeno elegantnim okusom.

Razpoložljivost: 10 na zalogi

00367 00367 Categories ,

Vino, ki se ponaša z dehtečimi aromami rdečega jagodičevja, grozdnih kožicah, sladkih začimbah in mandljih. Vino, kjer alhkohol ne izstopa, pač pa je prijetno vgrajen v strukturo. Vino je sladko, toplo, obenem pa polne strukture z obstojnim, poudarjeno elegantnim okusom.

Macvin du Jura pridelajo tako, da se nefermentirani mošt sorte poulsard fortificirajo z Marc du Jura – lokalno žganje iz tropin. Dodatek alkohola prepreči fermentacijo sladkorja v moštu. Tako pridobijo naravno sladko “vino”, ki ga v sodih zorijo 24 mesecev, ki vino oplemeniti z mehkobo in notami sladkih začimb.

Teža 1,5 kg
Regija

Jura

Sorta

100 % poulsard

Hiša

Domaine Rolet

Alkoholna stopnja

17.5 %

Priporočena temperatura

14–16 °C

Država

FRANCIJA

Stil vina

Fortificirano rdeče

Letnik

2019

Prostornina

0,75 l

Potencial staranja

neomejeno

Vinifikacija

Mošt iz sorte poulsard fortificirajo z lokalnim vinskim destilatom – Marc du Jura, vino za tem zori 24 mesecev v hrastovih sod

Ujemanje s hrano

Sladice z jagodičevjem, rubi in črno čokolado, zorjeni siri

Barva

Rubinasto rdeča

Domaine Rolet

Domaine Rolet velja za eno vodilnih vinskih vinskih hiš francoske dežele Jura. Njihovo poslanstvo je ponuditi vina, ki odražajo bogatost terrorirja skozi edinstvene vinske sorte, ki jih najdemo zgolj tu. Tako njihov sortni sestav tvorijo beli savagnin (prestižna sorta s katero pridelujejo oksidativni Vin Jaune) in chardonnay (najbolj zasajena sorta v Jura) med rdečimi pa trosseau, poulsard in modri pinot. Posestvo je plod prizadevanja treh družin z bogato tradicijo vinogradništva, gostinstva in podjetništva; Devillard (vinogradniška družina iz Burgundije, 5. generacija in lastniki Château de Chamirey v Mercurey, Domaine des Perdrix v Côte de Nuits, Domaine de la Ferté v Givry in Domaine de la Garenne v Mâconnais), Flambert (več generacij hotelirjev) in Dupuis (podjetniki). Domaine Rolet slavi po rdečih sortnih vinih, za katera so se uveljavili kot pravi pionirji. Tudi zaradi tega jih spoštujejo svetovni in domači ljubitelji, connoissieurji in ugledni vinski kritiki. Spoštovanje, ki so si ga prislužili skozi strogo skrb za vinograde, nizke obremenitve trt in obiranjem optimalno dozorelega grozdja. Trenutno obdelujejo 65 hektarjev vinogradov, od tega se jih 40 nahaja v Arbois, 23 na Côtes du Jura, 2,43 v prestižni apelaciji l’Etoile in 32 arov v Château-Chalon. Vinograde obdelujejo po principih nizke intervencije, kar nekaj jih je tudi v procesu ekološkega certificiranja. Povprečna startost njihovih trt znaša spoštljivih 45 let.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top