Pintas Vintage Port, 2018, Wine & Soul, 0,75 l

50,94 

Spoznajte Pintas vintage Port s poudarjenimi in zapeljivimi aromami po marmeladi gozdnega jagodičevja, borovnici, črni češnji in aromah po sladkih začimbah, z zaključkom po sivki in timijanu. Vino s plemenitim in obstojnim okusom, krepkega telesa.

Razpoložljivost: 12 na zalogi

Globoke, rubinasto rdeče barve s škrlatnim odtenkom in gosto teksturo.
Cvetica je poudarjena, zapeljiva. Zaznavamo marmelado gozdnega jagodičevja, borovnice, pa črno češnjo. Sledijo arome po sladkih začimbah, v zaključku pa najdemo sivko in timijan.
Okus je topel, mehkoben in sladek. Premore zvrhano mero svežine, ki se prepleta s tanini in mineralnim podpisoom vina v dolgo obstojen, plemenit, intenziven okus krepkega telesa.
Vinograd je 89 let star, iz območja Pintas, v katerem je mešano zasajenih več kot 40 starih lokalnih sort, ki so jih obrali istočasno.
PRIDELANIH STEKLENIC
2.000 steklenic prostornine 75 cl.
ANALITIČNI PODATKI
Alkoholna stopnja: 20 % vol. Alc.
Skupne kisline: 5 g/L
Hlapne kisline: 0,3 g/L
pH: 3,69
Skupni ekstrakti: 128,5 g/L
Skupni sladkorji: 96 g/L
NAGRADE IN PRIZNANJA
97 točk: Robert Parker – The wine advocate
95 točk: Wine Spectator
94 točk: Wine Enthusiat

Teža 1,5 kg
Regija

Porto

Sorta

zvrst več kot 40 rdečih lokalnih sort

Hiša

Wine & Soul

Alkoholna stopnja

20 %

Priporočena temperatura

16–18 °C

Država

PORTUGALSKA

Potencial staranja

neomejeno

Stil vina

Desertno rdeče vino

Letnik

2018

Prostornina

0,75 l

Ujemanje s hrano

samostojno, zorjeni siri, siri s plemenito plesnijo, sladice na osnovi čokolade in črnega jagodičevja

Barva

Rubinasto rdeča

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Pintas Vintage Port, 2018, Wine & Soul, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Wine & soul

Wine & Soul se nahaja v osrčju doline reke Douro, najbolj znane portugalske vinske dežele in obsega več slikovitih vinogradov. To inovativno, a rustikalno vinsko klet sta 2001 ustanovila Jorge Serôdio Borges in njegova žena Sandra Tavares da Silva, ki sta želela svoje bogate izkušnje prenesti v vinsko klet, ki bi na mednarodni ravni predstavila tradicionalne sorte in terroir doline Douro. Lokacije vinogradov Sprva je Wine & Soul obsegal samoten vinograd Pintas, ki se nahaja v dolini Pinhão v Cima Corgo. Skozi leta pa sta svojo posest razširila na nove lokacije, kot je veličastna Quinta da Manoella. Parcele z več kot 80 let starimi vinogradi, se nahajajo na terasah, ki so jih pred stoletjem oblikovali z dinamitom. Zidovi, zgrajeni iz skrilavca ščitijo trto, preprečujejo erozijo in krepijo to idilično pokrajino. Filozofija vinarstva Wine & Soul številni svetovni kritiki čislajo zaradi svojih karakternih vin, ki vsa predstavljajo izjemen terroir dežele Douro. Prednost dajejo naravnemu kmetovanju brez rabe kemičnih gnojil, pesticidov ali herbicidov. Namakanje je minimalno in se izvaja le ročno, za skoraj vso fermentacijo pa se uporabljajo avtohtone kvasovke. Zaradi strmih pobočij in ozke širine teras vse grozdje obirajo ročno. Grozdje drozgajo na stari način, s stopali v granitnih lagares. Zaradi nežnosti postopka so tanini fini, svilnati. Vsa vina so starana v francoskih barikih, ali tradicionalnih sodih iz portugalskega oreha. Jorge Serôdio Borges in Sandra Tavares da Silva, lastnika/vinarja mož in žena, ki stojita za Wine & Soul, imata dolgo zgodovino vinarstva. Pred tem je bil Jorge Serôdio Borges enolog v Niepoortu. Zdaj je poleg lastništva Wine & Soul lastnik kleti Passadouro z družino Bohrmann. Sandra Tavares da Silva pa velja za prvo žensko vinarko v Douru. Izkušnje je pridobivala v Quinta do Vale D. Maria v Douru in na posestvu svoje družine Chocapalha v Estremaduri.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top