Pintas Character, 2019, WIne & Soul, 0,75 l

27,90 

Spoznajte Pintas character z intenzivno cvetico, ki razkriva črni ribez, slivo, vijolico in tudi robidnice. Zaznamo tudi sladka zelišča in evkaliptus. Intenzvino, elegantno in polno vino dolge obstojnosti.

Razpoložljivost: 11 na zalogi

00465 00465 Categories , Tag

Rubinasto rdeče barve, z rahlo škrlatnim odtenkom.
Prefinjena in intenzivna cvetica razkriva črni ribez, slivo, vijolico, tudi robidnice. Najdemo tudi zaznave sladkih zelišč in evkaliptusa.
V ustih deluje mehko, z dobro vgrajenimi alkoholi. Svežine so poudarjene, zanzamo mineralnost in žametaste tanine, ki se počasi zaokrožajo. Intenzvino, elegantno in polno vino, dolge obstojnosti.
VINOGRAD
Star vinograd v katerem uspeva več kot 30 različnih, mešano zasajenih avtohtonih sort.
PRIDELANIH STEKLENIC
29.574 steklenic prostorninre 75 cl, 510 magnum steklenic in 50 jeroboam steklenic.
ANALITIČNI PODATKI
Alkoholna stopnja: 14,5 % vol. Alc.
Skupne kisline: 6,0 g/L
Hlapne kisline: 0,6 g/L
pH: 3,53
Skupni ekstrakti: 35,2 g/L
Skupni sladkorji: < 0,6 g/L NAGRADE IN PRIZNANJA 93 točk Robert Parker 91 točk Wine Spectator 18/20 točk Vinho Grandes Escolhas 17,5/20 točk Revista de Vinhos

Teža 1,5 kg
Regija

Douro

Sorta

zvrst več kot 30 rdečih avtohtonih sort

Hiša

Wine & Soul

Alkoholna stopnja

14.5 %

Priporočena temperatura

14–16 °C

Država

PORTUGALSKA

Potencial staranja

5–10 let

Stil vina

Bogato rdeče vino

Letnik

2019

Prostornina

0,75 l

Ujemanje s hrano

Jedi z račko, jagnjetino, svinjetino ali divjačino

Barva

Rubinasto rdeča

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Pintas Character, 2019, WIne & Soul, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Wine & soul

Wine & Soul se nahaja v osrčju doline reke Douro, najbolj znane portugalske vinske dežele in obsega več slikovitih vinogradov. To inovativno, a rustikalno vinsko klet sta 2001 ustanovila Jorge Serôdio Borges in njegova žena Sandra Tavares da Silva, ki sta želela svoje bogate izkušnje prenesti v vinsko klet, ki bi na mednarodni ravni predstavila tradicionalne sorte in terroir doline Douro. Lokacije vinogradov Sprva je Wine & Soul obsegal samoten vinograd Pintas, ki se nahaja v dolini Pinhão v Cima Corgo. Skozi leta pa sta svojo posest razširila na nove lokacije, kot je veličastna Quinta da Manoella. Parcele z več kot 80 let starimi vinogradi, se nahajajo na terasah, ki so jih pred stoletjem oblikovali z dinamitom. Zidovi, zgrajeni iz skrilavca ščitijo trto, preprečujejo erozijo in krepijo to idilično pokrajino. Filozofija vinarstva Wine & Soul številni svetovni kritiki čislajo zaradi svojih karakternih vin, ki vsa predstavljajo izjemen terroir dežele Douro. Prednost dajejo naravnemu kmetovanju brez rabe kemičnih gnojil, pesticidov ali herbicidov. Namakanje je minimalno in se izvaja le ročno, za skoraj vso fermentacijo pa se uporabljajo avtohtone kvasovke. Zaradi strmih pobočij in ozke širine teras vse grozdje obirajo ročno. Grozdje drozgajo na stari način, s stopali v granitnih lagares. Zaradi nežnosti postopka so tanini fini, svilnati. Vsa vina so starana v francoskih barikih, ali tradicionalnih sodih iz portugalskega oreha. Jorge Serôdio Borges in Sandra Tavares da Silva, lastnika/vinarja mož in žena, ki stojita za Wine & Soul, imata dolgo zgodovino vinarstva. Pred tem je bil Jorge Serôdio Borges enolog v Niepoortu. Zdaj je poleg lastništva Wine & Soul lastnik kleti Passadouro z družino Bohrmann. Sandra Tavares da Silva pa velja za prvo žensko vinarko v Douru. Izkušnje je pridobivala v Quinta do Vale D. Maria v Douru in na posestvu svoje družine Chocapalha v Estremaduri.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top