Manoella 10-years old Extra Dry White, Wine & Soul, 0,75 l

26,90 

Globoke, zlato rumene barve z rahlim jantarnim odtenkom in gosto teksturo.Arome so poudarjene. Zaznavamo oreščke, suho marelico in tropsko sadje, karamelo, tudi jabolčne in ananasove krhlje, v zaključku pa tudi rahle note mentola. Okus je topel, mehkoben in sladek. Premore zvrhano mero svežine in dobro vgrajene note lesa. Portovec intenzivnega okusa in polnega telesa.

Ni na zalogi

Želite biti obveščeni, ko bo ta izdelek spet na zalogi?

00483 00483 Categories ,

Globoke, zlato rumene barve z rahlim jantarnim odtenkom in gosto teksturo.

Arome so poudarjene. Zaznavamo mandlje, suho marelico in tropsko sadje, pa kandirano pomarančo in suhe fige. V zaključku zaznamo tudi sladke začimbe in suha mediteranska zelišča.

Okus je topel, mehkoben in sladek. Premore zvrhano mero svežine, z dobro vgrajenimi notami lesa. Portovec intenzivnega okusa, polnega telesa in dolgo obstojnega okusa.

MANOELLA 10-YEARS OLD WHITE PORT
Je zvrst belih Porto vin iz starih vinogradov visokih nadmorskih leg. Gre za vinograde z mešano zasajenimi vinskimi sortami, ki jih oberejo istočasno. Vina so tako zvrst Viosinho, Rabigato, Códega do Larinho in Gouveio. Fermentacija vina se je pričela v granitnem lagares po drozganju z nogami. Za tem je drozgi bil dodan vinski destilat, ki je ustavil alkoholno fermentacijo. Vino je za tem približno 10 let zorelo v rabljenih, 630-litrskih lesenih sodih v loži Quinta da Manoella.

QUINTA DA MANOELLA
Posest se nahaja v Vale do Pinhao in je ena od zgodovinskih posesti, ki je v lasti družine že 5 generacij. Vsa vina pridelujeta Sandra in Jorge Serodio Borges in so zelo značajska, elegantna in čista.

ANALITIČNI PODATKI
Alkoholna stopnja: 19,5 % vol. Alc.
pH: 3,40
Skupni sladkorji: 40 g/L

Teža 1,5 kg
Regija

Porto

Sorta

Viosinho, Rabigato, Códega do Larinho, Gouveio

Hiša

Wine & Soul

Alkoholna stopnja

19.5 %

Priporočena temperatura

16–18 °C

Država

PORTUGALSKA

Potencial staranja

neomejeno

Stil vina

Desertno belo vino

Prostornina

0,75 l

Vinifikacija

grozdje z nogami zdrozgajo, v fermentirajoči mošt dodajo vinski destilat in s tem ustavijo alkoholno vrenje, vino je 10 let zorelo v rabljenih 630-litrskih lesenih sodih

Ujemanje s hrano

samostojno, zorjeni siri, sladice iz rubi ali bele čokolade, potica, tudi rolade

Barva

Zlato rumena

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Manoella 10-years old Extra Dry White, Wine & Soul, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top

TA HIP PRIPOROČAMO