Manoella Porto Tawny Finest Reserve, Wine & Soul, 0,75 l

15,90 

Okusite Manoella Tawny Finest Reserve Port, s poudarjenimi aromami po oreščkih, gozdnem jagodičevju, tudi zeliščih in sladkih začimbah. Portovec intenzivnega okusa in polnega telesa.

Ni na zalogi

Želite biti obveščeni, ko bo ta izdelek spet na zalogi?

00479 00479 Categories ,

Globoke, rubinasto rdeče barve z rahlim granatnim odgenkom in gosto teksturo.
Arome so poudarjene. Zaznavamo oreščke, gozdno jagodičevje, tudi zelišča in sladke začimbe.
Okus je topel, mehkoben in sladek. Premore zvrhano mero svežine, z dobro vgrajenimi tanini in lesom. Portovec intenzivnega okusa, polnega telesa.
MANOELLA TAWNY FINEST RESERVE PORT
Je zvrst Porto vin iz Quinta do Manoella, ki so zorela v rabljenih, starih hrastovih sodih volumna 630 litrov, približno 6 let.
QUINTA DA MANOELLA
Posest se nahaja v Vale do Pinhao in je ena od zgodovinskih posesti, ki je v lasti družine že 5 generacij. Vsa vina pridelujeta Sandra in Jorge Serodio Borges in so zelo značajska, elegantna in čista.
ANALITIČNI PODATKI
Alkoholna stopnja: 19,5 % vol. Alc.
pH: 3,66
NAGRADE IN PRIZNANJA
88 točk: Wine enthusisat

Teža 1,5 kg
Regija

Porto

Sorta

zvrst rdečih lokalnih sort

Hiša

Wine & Soul

Alkoholna stopnja

19.5 %

Priporočena temperatura

16–18 °C

Država

PORTUGALSKA

Potencial staranja

neomejeno

Stil vina

Desertno rdeče vino

Prostornina

0,75 l

Vinifikacija

grozdje z nogami zdrozgajo, v mošt dodajo vinski destilat in s tem ustavijo alkoholno vrenje, vino je 19 mesecev zorelo v rabljenem 370-litrskem sodu

Ujemanje s hrano

samostojno, zorjeni siri, sladice na osnovi čokolade in gozdnega jagodičevja

Barva

Rubinasto rdeča

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Manoella Porto Tawny Finest Reserve, Wine & Soul, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Wine & soul

Wine & Soul se nahaja v osrčju doline reke Douro, najbolj znane portugalske vinske dežele in obsega več slikovitih vinogradov. To inovativno, a rustikalno vinsko klet sta 2001 ustanovila Jorge Serôdio Borges in njegova žena Sandra Tavares da Silva, ki sta želela svoje bogate izkušnje prenesti v vinsko klet, ki bi na mednarodni ravni predstavila tradicionalne sorte in terroir doline Douro. Lokacije vinogradov Sprva je Wine & Soul obsegal samoten vinograd Pintas, ki se nahaja v dolini Pinhão v Cima Corgo. Skozi leta pa sta svojo posest razširila na nove lokacije, kot je veličastna Quinta da Manoella. Parcele z več kot 80 let starimi vinogradi, se nahajajo na terasah, ki so jih pred stoletjem oblikovali z dinamitom. Zidovi, zgrajeni iz skrilavca ščitijo trto, preprečujejo erozijo in krepijo to idilično pokrajino. Filozofija vinarstva Wine & Soul številni svetovni kritiki čislajo zaradi svojih karakternih vin, ki vsa predstavljajo izjemen terroir dežele Douro. Prednost dajejo naravnemu kmetovanju brez rabe kemičnih gnojil, pesticidov ali herbicidov. Namakanje je minimalno in se izvaja le ročno, za skoraj vso fermentacijo pa se uporabljajo avtohtone kvasovke. Zaradi strmih pobočij in ozke širine teras vse grozdje obirajo ročno. Grozdje drozgajo na stari način, s stopali v granitnih lagares. Zaradi nežnosti postopka so tanini fini, svilnati. Vsa vina so starana v francoskih barikih, ali tradicionalnih sodih iz portugalskega oreha. Jorge Serôdio Borges in Sandra Tavares da Silva, lastnika/vinarja mož in žena, ki stojita za Wine & Soul, imata dolgo zgodovino vinarstva. Pred tem je bil Jorge Serôdio Borges enolog v Niepoortu. Zdaj je poleg lastništva Wine & Soul lastnik kleti Passadouro z družino Bohrmann. Sandra Tavares da Silva pa velja za prvo žensko vinarko v Douru. Izkušnje je pridobivala v Quinta do Vale D. Maria v Douru in na posestvu svoje družine Chocapalha v Estremaduri.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top