Natural bubbles white, 2022, Gordia, 0,75

17,00 

Naročite odličen Pet Nat iz kleti Gordia iz Slovenske Istre. To osvežujoče, sadno peneče vino je kot nalašč za tople poletne dni. Zelo lepo se obnese v vlogi aperitiva, pa tudi kot spremljevalec različnih jedi. Kliče po še!

Razpoložljivost: 6 na zalogi

00173 00173 Categories ,

Gordia Pet Nat je brez dodanega žvepla in nefiltriran, usedlina v steklenici pa vinu zagotavlja obstojnost.

Vino je zlatorumene barve in dokaj moten. Mehurčki so drobni in številni. Na nosu zaznamo sadnost – spomine na rumene sadeže, zavohamo marelice, zaznamo tudi aromatiko kvasa in rahel vonj olupljenih jabolk. V ustih se vino zelo blago peni. Svežina je nežna, a k njej pripomorejo mehurčki. V ustih se aromatika lepo izrazi in še nekoliko okrepi.

Pet Nat je umirjen, lep, in harmoničen. Pookus je obstojen.
Idealna osvežitev za tople poletne dni!

Pet Nat je sicer enostaven starodavni postopek pridelave vina, ki je zaradi nepredvidljivosti rezultata eden najtežjih. Sam izraz ”Pet Nat” je okrajšava za francoski izraz petillant-naturelle, kar pomeni ”popolnoma naravno”. Gre torej za peneče vino, ki ga napolnijo v steklenice še pred koncem prvega vrenja. Tako se mehurčki tvorijo iz naravnih sladkorjev, ki so prisotni v grozdju.

Teža 1,5 kg
Barva

Zlato rumena

Prostornina

0,75 l

Regija

Slovenska Istra

Stil vina

Lažje peneče vino

Priporočena temperatura

4–6 °C

Potencial staranja

do 5 let

Sorta

malvazija, chardonnay

Letnik

2020

Hiša

Gordia

Alkoholna stopnja

11.6 %

Država

SLOVENIJA

Vinifikacija

Pridelano po postopku Pet-Nat. Vino napolnijo v steklenice, še preden se konča prvo vrenje.

Ujemanje s hrano

Aperitiv, morska hrana, sushi

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Natural bubbles white, 2022, Gordia, 0,75”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Gordia

Vina Gordia, so po razpletu naključij nastala so v vasici Kolobman nad Ankaranom, kjer vinar Andrej Cep obdeluje približno 4 ha ekološko certificiranih vinogradov. Andrej se je po neuspešnem študiju ekonomije vrnil v domačo gostilno in skrbel zlasti za kuho. Kot radovednega in zagnanega mladostnika ga je pot zapeljala na tečaj sommelierjev, na katerem se je prvič spoznal z ekološko pridelanimi in maceriranimi vini. Ta svet ga je tako fasciniral, da sta se z očetom odločila postaviti vinograd v bližnjem bregu. Sedaj Andrej vsa vina prideluje v sobivanju z naravo, vina spontano fermentirajo, vinogradi pa so ekološko certificirani. V letu 2021 so sovje domovanje preuredili in sedaj lahko ponudijo svojim gostom tudi prenočitev. Tako lahko breskrbno uživajo na terasi, ki nudi čudovit razgled na Koprski zaliv. Ime Gordia izvira iz starega lokalnega imena za vasico Kolomban.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top