Cava Brut Rose Reserva, Casa Ravella, 0,75 l

19,00 

Bledo roza, kristalno sijoča španska cava, s popolno uravnoteženimi mehurčki.

Razpoložljivost: 66 na zalogi

00809 00809 Categories , Tag

Špansko peneče vino narejeno po tradicionalni metodi predstavlja esenco in karakteristike zemlje na kateri se razprostira trta. Je čisto in elegantno. Drobni, enakomerno razporejeni mehurčki lepo zaokrožijo v ustni votlini. Ima dobro uravnoteženo kislost in s tem podaljšan aromatičen pookus.

Teža 1,5 kg
Prostornina

0,75 l

Regija

Penedes

Stil vina

Lažje peneče vino

Priporočena temperatura

4–6 °C

Potencial staranja

do 5 let

Sorta

garnacha, xarel-lo

Letnik

neletniški

Hiša

Casa Ravella

Alkoholna stopnja

11.5 %

Država

ŠPANIJA

Vinifikacija

Tradicionalna metoda, 24 mesecev zorenja

Ujemanje s hrano

Spremljevalec od predjedi do sladice

Barva

Rožnata

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Cava Brut Rose Reserva, Casa Ravella, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Casa ravella

Dobrodošli v špansko vinsko regijo Penedes, ki slovi tudi po peneči cavi, v družinsko vinsko klet Casa Ravella, ki je z vinom povezana že od leta 1567. V tleh njihovih vinogradov so našli sedimente koralnega grebena iz miocenskega obdobja, kar kaže, da je bila njihova zemlja davno tega pod morsko gladino. Za zemljo na območju 25 km zahodno od Barcelone, kjer se nahaja Casa Ravella, je značilna ilovnata in prepustna prst na apnenčasti podlagi z nizko vsebnostjo organskih snovi. Casa Ravella je zavezana okolju prijazni obdelavi vinogradov in ekološkemu kmetijstvu, registriranemu v katalonskem svetu ekološke kmetijske proizvodnje (CCPAE). Njihov cilj je pridelovati vino brez ogrožanja naravnih virov in tako skrbeti tudi za prihodnjie generacije. Z vinogradi že leta ravnajo zgolj ekološko. Z uporabo trajnostno usmerjenega kmetijstva, okolju prijaznimi gnojili in skrbjo za ohranitev rastlin želijo izboljšati biološke lastnosti zemlje. Vinograd s spontano vegetacijo, ki zagotavlja biotsko raznovrstnost in rodovitnost, daje prsti veliko življenja. Po spremljanju zrelosti jagod in prvem strogem postopku selekcije grozdja v vinogradu se grozdne jagode ročno potrga in v majhnih zabojčkih prepelje v vinsko klet. Pri pridelavi vin Casa Ravella uporablja samo grozdje iz lastne proizvodnje, s fermentacijo pri kontroliranih temperaturah pa vino ohrani vse svoje organoleptične lastnosti.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top