Sparkling de Leoube, Chateau Leoube, 0,75 l

33,90 

Preizkusite peneči rose iz Provanse z rahlo rožnatimi odsevi in prefinjenimi, drobnimi mehurčki, katerega okus uravnovešata aroma sočnega rumenega sadja in pridih svežine, pookus pa zaznamuje mineralnost, tipična za vina hiše Léoube.

Razpoložljivost: 16 na zalogi

00560 00560 Categories , Tag

Njegova odlika so nežni, rahlo rožnati odsevi in prefinjeni, drobni mehurčki. Okus uravnovešata aroma sočnega rumenega sadja in pridih svežine, pookus pa zaznamuje mineralnost, tipična za vina hiše Léoube.

Nenavadno suho in izjemno pitno peneče vino prežemajo tudi nežne note lešnika, janeža in blagega sadja. Odličen aperitiv ali nadgradnja popoldanske malice.

Teža 1,5 kg
Regija

Provansa

Sorta

Cabernet Franc in Cinsault

Hiša

Chateau Leoube

Alkoholna stopnja

12.5 %

Priporočena temperatura

4–6 °C

Država

FRANCIJA

Potencial staranja

do 5 let

Stil vina

Lažje peneče vino

Prostornina

0,75 l

Ujemanje s hrano

Aperitiv, nadgradnja popoldanske malice.

Letnik

neletniški

Barva

Rožnata

Chateau Leoube

Zgodba vinograda Léoube se začne v Provansi. V osrčju tega krasnega območja, ki se nahaja v obalnem zalivu na enem najlepših zaščitenih vinogradov v Evropi je posestvo Léoube. Zakoreninjeno je med morjem in hribi, kjer ponuja edinstven terrior 68 hektarjev trte in 23 hektarjev oljčnih nasadov, vsi so namenjeni pridelavi grozdja in oljk za ekološka vina in oljčna olja. Že več kot 20 let gojijo in obdelujejo tla v skladu z načeli ekološkega kmetijstva. Leta 1998 so začeli dolg postopek preusmeritve vinogradniškega in oljčnega nasada. Prenovili so parcele, obdelali tla z največjo skrbnostjo in zasadili vinsko trto. Prenehali so z uporabo kakršnih koli pesticidov in kemikalij. Proizvajajo samo tisto, kar jim lahko nudi zemlja. Vinogradništvo in pridelovanje je v sožitju z naravo. Upoštevajo se naravni cikli letnih časov in spoštovanja ravnovesja vsake rastline v njenem okolju. Svet današnjega in jutrišnjega dne želijo narediti bolj trajnosten, da bi prihodnjim generacijam omogočili boljši planet.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top