Suavia

Suavia

Družina Tessari živi in obdeluje zemljo že od devetnajstega stoletja v vasici Fittà: majhni podeželski vasici, postavljeni kot dragi kamen na hribih Soave Classico. Zgodovina vinske kleti Suavie pa se je začela pozneje, leta 1982, ko sta se Giovanni in Rosetta (oče in mati) začela zavedati velikega potenciala območja in se odločila, da se bosta sama ustanovila in pustila pečat, zdrobila svoje grozdje in naredila svoje vino.

Danes tri sestre, Meri, Valentina in Alessandra, nadaljujejo družinsko tradicijo in vodijo klet, ki še vedno deluje v vasici Fittà, kjer se je vse začelo.

MERI TESSARI
“Mislim, da je privilegij biti rojen tukaj; hoditi po tej močni, črni zemlji, dihati po tej deželi, ki jo sestavljajo stare trte, resnični in preprosti ljudje ter utrjujoča tišina. To je vse, kar potrebujem, ko se vrnem s službenega potovanja. Tukaj najdem vso energijo in strast, ki ju potrebujem, da lahko vsem pripovedujem o svoji edinstveni in čudoviti deželi.”

VALENTINA TESSARI
“Vino je bilo vedno del mojega življenja. Rodil sem se oktobra med trtgatvijo 1977. To je bila moja prva trgatev. Odraščala sem v družini vinogradnikov, ki so me naučili ponižnosti in odločnosti pri obdelovanju zemlje in pridobivanju njenih sadov; zame je bila naravna izbira, da študiram enologijo in nato nadaljujem z družinskimi vinogradi in kletjo. Tudi po zaslugi vina imam svojega moža, ki je prav tako enolog in s katerim deliva strast do tega dela.”

ALESSANDRA TESSARI
“Ko sem bila še punčka, sem sanjala, da bom restavratorka, kemik in veterinarka. Razmišljala sem celo o novinarstvu ali notranjem oblikovanju. Potem sem študirala. orientalske jezike in potovala po svetu, da bi se naučila kitajščino. Prava norčija. Zdaj sem se pridružila sestrama in delam v vinu; bil je prvinski klic, naravna vrnitev k izvoru. Naredil sem polni krog … še vedno pa obožujem umetnost, vzhod, živali, pisanje in slikanje stenskih poslikav.”

Scroll to Top