Massifitti, 2020, Suavia, 0,75 l

20,50 

Vino Masiffiti je rezultat dolgega in avanaturističnega potovanja, na katerem so poiskali rojstvo te starodavne sorte, da bi ponobno odkrili njen značaj in pristno naravo. Vino je poklon vasici Fitta in njeni zgodovini, katere varuh je klet Suavia.

Razpoložljivost: 8 na zalogi

00976 00976 Categories ,

Iskren izraz skoraj pozabljene sorte Trebbiani di Soave! Vino svetlo rumene barve s citrusnim notam in kančkom sladkih začimb in mineralnosti. Ob požirku je vino čisto, vertikalno in se umirjene kisline odlično kombinirajo z elegantno in kremasto strukturo. Dolg in rahlo slan zaključek.

Massifitti bo odlična spremljava zelenjavnim prigrizkom, jedem na osnovi zelenjave in ribe ter ostrigam in surovi morski hrani.

Vino Masiffiti je rezultat dolgega in avanaturističnega potovanja, na katerem so iskali rojstno mesto te starodavne sorte, da bi ponobno odkrili njen značaj in pristno naravo. Vino je poklon vasici Fitta in njeni zgodovini, katere varuh je klet Suavia.

VINOGRAD
Zajema površino okoli 2 ha, obrnjen proti jugu na nadmorski višini 300 metrov. Ime Massifitti opisuje sestavo vulkanskih tal tega območja. Vinograd je bil zasajen leta 2006 s kloni stare trte Trebbiano di Soave, ki so bili izbrani v sodelovanju z laboratoriji Fakultete za kmetijstvo Univerze v Milanu in profesorjem Attiliom Scienzo kot del projekta kleti Suave v želji obnove te starodavne sorte.

Teža 1,5 kg
Prostornina

0,75 l

Regija

Soave

Stil vina

Sveže belo vino

Priporočena temperatura

6–8 °C

Potencial staranja

do 5 let

Sorta

100 % Trebbiano

Letnik

2020

Hiša

Suavia

Alkoholna stopnja

12.5 %

Država

ITALIJA

Vinifikacija

Ročna trgatev v začetku septembra, fermentacija na lastnih kvasovkah v inox cisternah, 15 mesecev staranja na drožeh v posodah iz nerjavečega jekla, 12 mesecev v steklenici. 

Ujemanje s hrano

Zelenjavni prigrizki, ribje jedi, ostrige, surova morska hrana

Barva

Bledo rumena

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Massifitti, 2020, Suavia, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top

TA HIP PRIPOROČAMO