Massifitti, 2020, Suavia, 0,75 l

20,50 

Vino Masiffiti je rezultat dolgega in avanaturističnega potovanja, na katerem so poiskali rojstvo te starodavne sorte, da bi ponovno odkrili njen značaj in pristno naravo. Vino je poklon vasici Fitta in njeni zgodovini, katere varuh je klet Suavia.

Razpoložljivost: 29 na zalogi

00976 00976 Categories , Tag

Iskren izraz skoraj pozabljene sorte Trebbiani di Soave! Vino svetlo rumene barve s citrusnim notam in kančkom sladkih začimb in mineralnosti. Ob požirku je vino čisto, vertikalno in se umirjene kisline odlično kombinirajo z elegantno in kremasto strukturo. Dolg in rahlo slan zaključek.

Massifitti bo odlična spremljava zelenjavnim prigrizkom, jedem na osnovi zelenjave in ribe ter ostrigam in surovi morski hrani.

Vino Masiffiti je rezultat dolgega in avanaturističnega potovanja, na katerem so iskali rojstno mesto te starodavne sorte, da bi ponobno odkrili njen značaj in pristno naravo. Vino je poklon vasici Fitta in njeni zgodovini, katere varuh je klet Suavia.

VINOGRAD
Zajema površino okoli 2 ha, obrnjen proti jugu na nadmorski višini 300 metrov. Ime Massifitti opisuje sestavo vulkanskih tal tega območja. Vinograd je bil zasajen leta 2006 s kloni stare trte Trebbiano di Soave, ki so bili izbrani v sodelovanju z laboratoriji Fakultete za kmetijstvo Univerze v Milanu in profesorjem Attiliom Scienzo kot del projekta kleti Suave v želji obnove te starodavne sorte.

Teža 1,5 kg
Prostornina

0,75 l

Regija

Soave

Stil vina

Sveže belo vino

Priporočena temperatura

6–8 °C

Potencial staranja

do 5 let

Sorta

100 % Trebbiano

Letnik

2020

Hiša

Suavia

Alkoholna stopnja

12.5 %

Država

ITALIJA

Vinifikacija

Ročna trgatev v začetku septembra, fermentacija na lastnih kvasovkah v inox cisternah, 15 mesecev staranja na drožeh v posodah iz nerjavečega jekla, 12 mesecev v steklenici. 

Ujemanje s hrano

Zelenjavni prigrizki, ribje jedi, ostrige, surova morska hrana

Barva

Bledo rumena

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Massifitti, 2020, Suavia, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Suavia

Družina Tessari živi in obdeluje zemljo že od devetnajstega stoletja v vasici Fittà: majhni podeželski vasici, postavljeni kot dragi kamen na hribih Soave Classico. Zgodovina vinske kleti Suavie pa se je začela pozneje, leta 1982, ko sta se Giovanni in Rosetta (oče in mati) začela zavedati velikega potenciala območja in se odločila, da se bosta sama ustanovila in pustila pečat, zdrobila svoje grozdje in naredila svoje vino. Danes tri sestre, Meri, Valentina in Alessandra, nadaljujejo družinsko tradicijo in vodijo klet, ki še vedno deluje v vasici Fittà, kjer se je vse začelo. MERI TESSARI "Mislim, da je privilegij biti rojen tukaj; hoditi po tej močni, črni zemlji, dihati po tej deželi, ki jo sestavljajo stare trte, resnični in preprosti ljudje ter utrjujoča tišina. To je vse, kar potrebujem, ko se vrnem s službenega potovanja. Tukaj najdem vso energijo in strast, ki ju potrebujem, da lahko vsem pripovedujem o svoji edinstveni in čudoviti deželi." VALENTINA TESSARI "Vino je bilo vedno del mojega življenja. Rodil sem se oktobra med trtgatvijo 1977. To je bila moja prva trgatev. Odraščala sem v družini vinogradnikov, ki so me naučili ponižnosti in odločnosti pri obdelovanju zemlje in pridobivanju njenih sadov; zame je bila naravna izbira, da študiram enologijo in nato nadaljujem z družinskimi vinogradi in kletjo. Tudi po zaslugi vina imam svojega moža, ki je prav tako enolog in s katerim deliva strast do tega dela." ALESSANDRA TESSARI "Ko sem bila še punčka, sem sanjala, da bom restavratorka, kemik in veterinarka. Razmišljala sem celo o novinarstvu ali notranjem oblikovanju. Potem sem študirala. orientalske jezike in potovala po svetu, da bi se naučila kitajščino. Prava norčija. Zdaj sem se pridružila sestrama in delam v vinu; bil je prvinski klic, naravna vrnitev k izvoru. Naredil sem polni krog ... še vedno pa obožujem umetnost, vzhod, živali, pisanje in slikanje stenskih poslikav."

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top