Blanco, 2021, Miguel Merino 0,75 l

35,00 

Okusite Miguel Merino Blanco, slamno rumene barve z zlatim odtenkom s poudarjenimi aromami po cistrusih, hruški, breskvi in rahlimi zaznavami sladkega kruha. Viura iz vinograda Mingortiz vinu poudari svežino in mineralnost, medtem, ko mu garnacha blanca iz La Loma vinograda doda širino, kompleksnost in telo.

Razpoložljivost: 51 na zalogi

00958 00958 Categories , Tag

Slamno rumene barve z zlatim odtenkom in gostejšo teksturo.
Zaznavamo poudarjene arome po cistrusih, hruški, breskvi in rahlimi zaznavami sladkega kruha. Viura iz vinograda Mingortiz vinu poudari svežino in mineralni podpis, med tem, ko mu garnacha blanca iz La Loma vinograda doda širino, kompleksnost in telo.
Vino prefinjenosti in dolgega, elegantnega pookusa.
Sorte grozdja: viura, garnacha blanca
Miguel Merino Blanco je pridelan iz grozdja, ki izvira iz dveh posebnih vinogradov: La Loma (posajen leta 1946) in Mingortiz (posajen 1977). Vinograd La Loma (obsega 1,4 hektarja na 534 metrih nadmorske višine) poleg tempranilla in garnache skriva pravi mali zaklad – nekaj trt garnacha blanca, ki daje vino cvetnih arom, kompleksnosti, telesa in globine. Mingortiz pa je vinograd, ki obsega 0,74 hektarjev na vzhodni legi in samo na najvišjih delih uspeva viura (približno 0,20 hektarja). Tu so tla plitva, z veliko drenaže, sestavljajo pa jih apnenec in glina. Lokacija vinograda, obsončenost in tla naravnost ustrezajo pridelavi svežih in mineralnih vin iz viure.
Grozdje so ročno obrali zgodaj zjutraj in jih v majnih zabojčkih prenesli v klet. Tam so jih sortirali in vino pridelali le iz najboljših in zdravih grozdov. Prešanju je sledila 24-urna sedimentacija mošta, ki so ga za tem pretočili v 4 500-litrske sode iz francoskega lesa, v katerih je potekla alkoholna fermentacija. Fermentaciji je sledilo 10-mesečno zorenje v 500-litrskih sodih pred finalno tipizacijo vina.

Teža 1,5 kg
Prostornina

0,75 l

Regija

Rioja

Stil vina

Bogato belo vino

Priporočena temperatura

8–10 °C

Potencial staranja

5–10 let

Sorta

viura, garnacha blanca

Letnik

2021

Hiša

Miguel Merino

Alkoholna stopnja

13 %

Država

ŠPANIJA

Vinifikacija

10-mesečno zorenje na finih drožeh v štirih 500-litrskih sodih iz francoskega hrasta

Ujemanje s hrano

Quiche Lorraine, ribje predjedi, jedi iz teletine in perutnine, starani trdi siri

Barva

Slamnato rumena

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Blanco, 2021, Miguel Merino 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Miguel Merino

Miguel Merino je ena najmanjših kleti iz območja Rioja Alta. Gre za butično klet, ki svojo filozofijo kroji skozi sledenje eleganci. Leta 1994 jo je ustanovil Miguel Merino, ki je po dolgih letih izvažanja španskih vin po celem svetum uresničil svoje sanje o majhni in butični vinski kleti ‘bodegi’. Za svoj sedež je izbral Briones, eno najlepših vasi Rioje in, kar je še pomembneje, vas okoli katere so posajeni najstarejši vinogradi tega območja. Vsi njihovi vinogradi so v okolici vasice in so bili zasajeni med 1929 in 2001. Miguel z družino obdeluje skoraj 13 hektarjev in na leto pridela okoli 55.000 kg grozdja. Ukvarjajo se s tradicionalnim in trajnostnim vinogradništvom, brez uporabe herbicidov ter z veliko ročnega dela. Trgatev poteka ročno. Gre za zelo majhno, butično klet (ekipa 4 oseb), ki upravičeno velja za eno vodilnih tako imenovanega novega vala Rioja vin. Vina izvažajo v 23 držav. Na leto vstekleničijo približno 60.000 steklenic, ki jih sestavlja 7 različnih vin.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top