Blanco, 2021, Miguel Merino 0,75 l

35,00 

Okusite Miguel Merino Blanco, slamno rumene barve z zlatim odtenkom s poudarjenimi aromami po cistrusih, hruški, breskvi in rahlimi zaznavami sladkega kruha. Viura iz vinograda Mingortiz vinu poudari svežino in mineralnost, medtem, ko mu garnacha blanca iz La Loma vinograda doda širino, kompleksnost in telo.

Razpoložljivost: 54 na zalogi

00958 00958 Categories ,

Slamno rumene barve z zlatim odtenkom in gostejšo teksturo.
Zaznavamo poudarjene arome po cistrusih, hruški, breskvi in rahlimi zaznavami sladkega kruha. Viura iz vinograda Mingortiz vinu poudari svežino in mineralni podpis, med tem, ko mu garnacha blanca iz La Loma vinograda doda širino, kompleksnost in telo.
Vino prefinjenosti in dolgega, elegantnega pookusa.
Sorte grozdja: viura, garnacha blanca
Miguel Merino Blanco je pridelan iz grozdja, ki izvira iz dveh posebnih vinogradov: La Loma (posajen leta 1946) in Mingortiz (posajen 1977). Vinograd La Loma (obsega 1,4 hektarja na 534 metrih nadmorske višine) poleg tempranilla in garnache skriva pravi mali zaklad – nekaj trt garnacha blanca, ki daje vino cvetnih arom, kompleksnosti, telesa in globine. Mingortiz pa je vinograd, ki obsega 0,74 hektarjev na vzhodni legi in samo na najvišjih delih uspeva viura (približno 0,20 hektarja). Tu so tla plitva, z veliko drenaže, sestavljajo pa jih apnenec in glina. Lokacija vinograda, obsončenost in tla naravnost ustrezajo pridelavi svežih in mineralnih vin iz viure.
Grozdje so ročno obrali zgodaj zjutraj in jih v majnih zabojčkih prenesli v klet. Tam so jih sortirali in vino pridelali le iz najboljših in zdravih grozdov. Prešanju je sledila 24-urna sedimentacija mošta, ki so ga za tem pretočili v 4 500-litrske sode iz francoskega lesa, v katerih je potekla alkoholna fermentacija. Fermentaciji je sledilo 10-mesečno zorenje v 500-litrskih sodih pred finalno tipizacijo vina.

Teža 1,5 kg
Prostornina

0,75 l

Regija

Rioja

Stil vina

Bogato belo vino

Priporočena temperatura

8–10 °C

Potencial staranja

5–10 let

Sorta

viura, garnacha blanca

Letnik

2021

Hiša

Miguel Merino

Alkoholna stopnja

13 %

Država

ŠPANIJA

Vinifikacija

10-mesečno zorenje na finih drožeh v štirih 500-litrskih sodih iz francoskega hrasta

Ujemanje s hrano

Quiche Lorraine, ribje predjedi, jedi iz teletine in perutnine, starani trdi siri

Barva

Slamnato rumena

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Blanco, 2021, Miguel Merino 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top

TA HIP PRIPOROČAMO