Mediterranee blanc, 2021, Figuiere, 0,75 l

11,00 

Blanc Mediterranee je osvežujoče belo vino intenzivnih, prefinjenih in hkrati svežih arom po marelicah in citrusih. Ob pitju nam razkaže še note tropskega sadja, belo breskev in rahlo mineralnost. Prava mera mehkobe in svežine.

Razpoložljivost: 68 na zalogi

00690 00690 Categories , Tag

Sortno vino pridelano iz sorte Rolle (Vermentino) se ponaša s svetlo rumeno barvo z zelenimi odsevi. Intenzivnih in prefinjenih arom po mareličnem in citrusnem cvetju, tropskem sadju, belo breskvijo in rahlo mineralno noto.

Vino, ki ponuja čudovit občutek ravnotežja med mehkobo in svežino z ravno prav strukture, da nas prijetno osveži in prikliče željo po še.

Vrhunski izraz grozdne sorte, tako tipično provansalske!

Teža 1,5 kg
Regija

Provansa

Sorta

vermentino

Hiša

Figuiere

Alkoholna stopnja

13 %

Priporočena temperatura

6–8 °C

Država

FRANCIJA

Potencial staranja

do 5 let

Stil vina

Sveže belo vino

Letnik

2021

Prostornina

0,75 l

Ujemanje s hrano

odličen za aperitiv, s školjkami, lupinarji in testeninami

Barva

Slamnato rumena

Figuiere

Posestvo Figuière se nahaja ob Francoski rivieri. Ekološki vinograd s površino 210 hektarjev je že skoraj 40 let družinska domačija, ki ujame aromatično kompleksnost tega nenadomestljivega zaščitenega naravnega okolja, vso njegovo mineralnost in navdih za oblikovanje zbirk vin, podpisanih v tradiciji, ki jo poganjajo inovacije. Njihova vina izražajo ljubezen do Provanse. Figuière je pionirski proizvajalec finih vin v Provansi in ambasador nove generacije vrhunskih vinarjev, ki se posveča svojemu terriorju, vendar krepko oblikuje prihodnost z željo po zdravi mešanici tradicije in inovacij, obrtništva in umetnosti življenja, razkošja in preprostost.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top