Macvin du Jura Blanc, Domaine Rolet, 0,75 l

26,90 

Macvin du Jura je vino polne strukture z obstojnim, poudarjeno elegantnim okusom.

Razpoložljivost: 12 na zalogi

00366 00366 Categories , Tag

Vino, ki se ponaša z dehtečimi aromami sadnosti, grozdnih kožicah, medu, sladkih začimbah in mandljih. Vino, kjer alhkohol ne izstopa, pač pa je prijetno vgrajen v strukturo. Vino je sladko, toplo, obenem pa polne strukture z obstojnim, poudarjeno elegantnim okusom.

Macvin du Jura pridelajo tako, da se nefermentirani mošt sorte savagnin fortificirajo z Marc du Jura – lokalno žganje iz tropin. Dodatek alkohola prepreči fermentacijo sladkorja v moštu. Tako pridobijo naravno sladko “vino”, ki ga v sodih zorijo 22 mesecev. Tako pridobijo rahel tanin, predvsem pa vinu dodajo note po sladkih začimbah.

Teža 1,5 kg
Regija

Jura

Sorta

100 % savagnin

Hiša

Domaine Rolet

Alkoholna stopnja

18 %

Priporočena temperatura

4–6 °C

Država

FRANCIJA

Stil vina

Bogato belo vino

Prostornina

0,75 l

Potencial staranja

10–15 let

Vinifikacija

Mošt savagnina fortificirajo z lokalnim vinskim destilatom – Marc du Jura, vino za tem zori 22 mesecev v hrastovih sodih

Ujemanje s hrano

Sladice z medom, belo čokolado, zorjeni siri in siri s plemenito plesnijo

Barva

Zlato rumena

Domaine Rolet

Domaine Rolet velja za eno vodilnih vinskih vinskih hiš francoske dežele Jura. Njihovo poslanstvo je ponuditi vina, ki odražajo bogatost terrorirja skozi edinstvene vinske sorte, ki jih najdemo zgolj tu. Tako njihov sortni sestav tvorijo beli savagnin (prestižna sorta s katero pridelujejo oksidativni Vin Jaune) in chardonnay (najbolj zasajena sorta v Jura) med rdečimi pa trosseau, poulsard in modri pinot. Posestvo je plod prizadevanja treh družin z bogato tradicijo vinogradništva, gostinstva in podjetništva; Devillard (vinogradniška družina iz Burgundije, 5. generacija in lastniki Château de Chamirey v Mercurey, Domaine des Perdrix v Côte de Nuits, Domaine de la Ferté v Givry in Domaine de la Garenne v Mâconnais), Flambert (več generacij hotelirjev) in Dupuis (podjetniki). Domaine Rolet slavi po rdečih sortnih vinih, za katera so se uveljavili kot pravi pionirji. Tudi zaradi tega jih spoštujejo svetovni in domači ljubitelji, connoissieurji in ugledni vinski kritiki. Spoštovanje, ki so si ga prislužili skozi strogo skrb za vinograde, nizke obremenitve trt in obiranjem optimalno dozorelega grozdja. Trenutno obdelujejo 65 hektarjev vinogradov, od tega se jih 40 nahaja v Arbois, 23 na Côtes du Jura, 2,43 v prestižni apelaciji l’Etoile in 32 arov v Château-Chalon. Vinograde obdelujejo po principih nizke intervencije, kar nekaj jih je tudi v procesu ekološkega certificiranja. Povprečna startost njihovih trt znaša spoštljivih 45 let.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top