Chateauneuf du Pape Honorine blanc, 2020, Labadens, 0,75 l

38,90 

Izjemno suho vino Chateauneuf du pape ponudi prelepe arome: nektarino, kutino, mango, pa noto limone in grenivke, zaznave masla, pečenega listnatega testa, vanilje, marcipana, meda, kostanja, pa timijana in razbeljenega laporja. Fantastično, intenzivno in dolgega pookusa!

Razpoložljivost: 18 na zalogi

00299 00299 Categories , Tag

Briljatne, zlatorumene barve in goste teksture.

Intenzivnih arom po zrelem rumenem sadju, v katerem prepoznamo nektarino, kutino, mango, pa noto limone in grenivke. Sledijo zaznave masla, pečenega listnatega testa, vanilje, marcipana, meda, kostanja, pa timijana in razbeljenega laporja.

Vino je suho, deluje mehkobno in dokaj toplo. Premore dobro mero svežine, ki le nakazuje njegovo adolescenco, v zaključku pa nas razvaja z mineralnostjo. Intenzivno vino, polnega telesa z elegantnim in dolgim pookusom kjer zaznavamo zlasti preplet sadnosti in sladkih začimb, katerim se pridružijo še arome cvetnega praha, voska in praženih oreščkov.

Teža 1,5 kg
Regija

Dolina reke Rone

Sorta

60 % grenache blanc, 30 % vieilles roussane, 10 % bourboulen

Hiša

Labadens

Alkoholna stopnja

13.5 %

Priporočena temperatura

11 – 15 °C

Država

FRANCIJA

Potencial staranja

5–10 let

Stil vina

Bogato belo vino

Letnik

2018

Prostornina

0,75 l

Vinifikacija

Nežno prešanje grozdja, spontana fermentacija mošta z zorenjem v betonski cisterni s ciljem predstaviti primarne arome iz grozdja

Ujemanje s hrano

Plemenite ribe, jastog, rakovica (soparjeno ali v pečici), ob priželjcu, perutnini in svinjini.

Barva

Zlato rumena

Labadens

Labadens je rezultat študentskega prijateljstva med Fanny in Thomasom. Začetki segajo v leto 2010, ko sta se ponovno srečala v dolini reke Rone – Fanny na počitnicah z družino, Thomas pa službeno kot leteči enolog med območji Ventoux in Vacqueyras. Njun prvi cuvée je bil rdeči Ventoux in to ni naključje. Gre za apelacijo, ki je marsikdaj po krivem spregledana, saj območje s svojim terroirjem nudi odlične pogoje za pridelavo izjemnih vin. Thomas je kmalu želel ponujati tudi belo vino. Sorta, ki ga še posebej navdušuje in v katero verjame je Clairette. Gre za sorto, ki pozno dozori in jo obirajo po rdečih, kar terja precej več truda v vinogradu in kleti. Naravno je bilo, da sta vino poimenovala po njemu. Od takrat se je nabor vin Labadens razširil. Fanny in Thomas vseskozi ostajata zvesta filozofiji hiše – pridelati uravnovešena vina iz tradicionalnih sort po načelu ekološke pridelave.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top