Nossa Calcario Bical BIO, 2021, Pato & Wouters, 1,5 l

51,90 

Okusite izjemno, biodinamično pridelano vino iz Portugalske, kjer sorta Bical žari v vsem svojem čaru. Zlatorumene barve, z aromami mineralnosti, zrelega sadja, citrusov, sladkih začimb in oreškov. Oljnato dolgega, elegantnega in uravnovešenega okusa, kompleksne strukture.

Razpoložljivost: 7 na zalogi

00785 00785 Categories , Tag

Vino zlato rumene barve in goste teksture.
Intenzivnih arom, kjer zaznamo predvsem mineralnost, ki izvira iz apnenčastih tal. Sledijo sadne zaznave po breskvi (tipičnost sorte Bical), cistrusih, notah sladkih začimb z vaniljo, sladkim korenom in oreških (lešniki, mandeljni, pinjole). S časom zaznamo tudi note timijana in medu.
V ustih deluje oljnato, mehko s poudarjeno mineralnostjo in svežino, ki je tipična za Atlantsko klimo. Vino širine in kompleksnosti z dolgim in zelo obstojnim, preciznim okusom kjer se ponovijo zaznave zrelega sadja, medu, sladkih začimb in zelišč. Na voljo v zelo omejeni količini. Napolnjenih je bilo zgolj 212 magnum steklenic!

Teža 2,4 kg
Regija

Bairrada

Sorta

100 % bical

Hiša

Pato & Wouters

Alkoholna stopnja

12.5 %

Priporočena temperatura

8–10 °C

Država

PORTUGALSKA

Potencial staranja

5–10 let

Stil vina

Bogato belo vino

Letnik

2021

Prostornina

1,5 l

Vinifikacija

Spontana fermentacija samotoka v velikih hrastovih sodih, 8 mesecev zorenja v hrastovih sodih in 2 meseca v steklenici pred nastopom na trg.

Ujemanje s hrano

Plemenite ribe (brancin, romb, morski list), jastog ali rakovica. Primerno ob priželjcu, perutnini in svinjini ali kremnem siru (Brie, Camembert, Serra da Estrela).

Barva

Zlato rumena

Pato & Wouters

Vina Filipe Pato in Williama Woutersa so plod čarobnega sodelovanja med ženo in možem. Njuna filozofija je preprosta: ustvariti pristna vina brez ličil, ki izražajo resnično naravo vinogradov, iz katerih prihajajo. Vino pridelujeta zgolj iz avtohtonih sort. Baga, Bical, Arinto, Cercial in Maria Gomes so sorte, ki ustvarjajo vina z dušo in karakterjem. Sestava tal, mikroklimatski faktorji in edinstvene lege so idealni pogoji za pridelavo izvrstnega grozdja po principih biodinamike. V kleti nežno ravnajo z grozdjem, z minimalno intervencijo in strogim spremljanjem vina, kar omogoča, da se sorta popolnoma izrazi. Ultimativno vina Filipa Pato & William Wouters izražajo “terroir”, ki nastane kot rezultat združitve znanja, umetnosti in narave. Tako pridelanim vinom pravijo, da so “brez ličil” – prav vsako, s svojim izraženim značajem. Filipa Pato je priznana vinogradnica v Bairradi. Diplomirala na univerzi v Coimbri kot kemijski inženir, svoje vinogradniške veščine pa je izpopolnjevala v Bordeauxu v Franciji, Mendozi v Argentini in Margaret Riverju v Avstraliji ter z očetom Luisom Patom, upornikom Bage. William Wouters je kuhar, sommelier in restavrator. Prihaja iz gostinske družine iz belgijskega Antwerpna. Je sommelier prvak in nekdanji glavni kuhar belgijske nogometne reprezentance na svetovnem prvenstvu v Braziliji in evropskem pokalu v Franciji. Filipa in William skupaj delita vse svoje izkušnje: ljubezen do hrane in vina, srečanja z odličnimi vinogradniki, sommelierji in ljubitelji vina z vsega sveta ter čarobno, neizčrpno kulturo sveta vina. Danes je za Filipo in Williama Ois do Bairro središče njunega vinskega vesolja. Z gosti z veseljem delita vso svojo strast do hrane in vina in svojo filozofijo: pijte in jejte lokalno ter razmišljajte globalno.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top