Pinot Blanc Clos Saint Etienne, 2019, Domaine Gruss, 0,75 l

11,90 

Okusite beli pinot zlatorumene barve z gosto teksturo. Intenzivnih arom po svežem rumenem sadju z mineralnim pridihom. Zaokroženo in osvežujoče, polnega telesa in obstojnega okusa, v katerem zaznavamo zlasti rumeno koščičasto sadje in belo cvetje.

Razpoložljivost: 3 na zalogi

00232 00232 Categories , , Tag

Jugovzvodna do južna lega, pozicionirana tik pod Grand Cru Vorbourgom v Rouffachu s tlemi iz apnenca in gline ter kamna. Zagotavlja zgodnje dozorevanje grozdja.

Vino je zlatorumene barve. Odlikuje ga gosta tekstura. Intenzivnih arom po svežem rumenem sadju z mineralnim pridihom. Zaokroženo in osvežujoče, polnega telesa in obstojnega okusa, v katerem zaznavamo zlasti rumeno koščičasto sadje in belo cvetje.

Za postreči ob sladkovodnih ribah, ščuki in smuču, ali pa fini morski ribi kot list ali molu.

Starost trt: 20 let

Teža 1,5 kg
Regija

Alzacija

Sorta

75 % pinot blanc, 25 % auxerrois

Hiša

Domaine Gruss

Alkoholna stopnja

13.2 %

Priporočena temperatura

4–6 °C

Država

FRANCIJA

Potencial staranja

5–10 let

Stil vina

Sveže belo vino

Letnik

2019

Prostornina

0,75 l

Vinifikacija

Fermentacija in zorenje v nejravnih in lesenih posodah

Ujemanje s hrano

Sladkovodne ribe, ščuka in smuč, morska riba npr. list ali mol

Barva

Zlato rumena

Domaine Gruss

Alzacija je dežela belih vin, resnično izjemna in vznemirljiva, njen ugled pa je uveljavljen že stoletja. Družinska posest Gruss ima v lasti 16 hektarjev vinogradov, ki so razdeljeni v 50 manjših delov, ti pa ležijo okoli slikovite vasice Eguisheim. Na čudovitih terroirjih in pretežno apnenčasti zemlji kultivirajo tri Grand Cru vinograde: Eichberg, Pfersiberg in Vorbourg. Tudi lege, ki mejijo na Grand Cru-je, dajejo vina z močnim karakterjem. Spoštljiva, ekološka pridelava in grozdje, ki izraža svoje poreklo, sta razlog za izjemna vina. Stiskanje celih jagod in dolge fermentacije privedejo do neprimerljivih arom in fines, trud vseh vpletenih pa se odraža v velikih vinih, ki so v stalnem iskanju ravnovesja, čistosti in elegance.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top