Gewurztraminer Vendanges Tardives, 2018, Domaine Gruss, 0,75 l

34,90 

Okusite izjemno sladko vino sorte traminec iz francoske pokrajine Alzacija. Kar kliče po še enem požirku! Vino razvije edinstevno aromo: cvetovi jasmina, pomarančni cvet, med, kutina, mandelj, začimbe … Lepo se bo skladalo s foie gras, intenzivnimi siri, in sladicami.

Razpoložljivost: 17 na zalogi

00241 00241 Categories , Tag

Traminec je intenzivne barve, slamnato rumene z zlatim odtenkom in čudovitim sijajem. Tekstura je gosta. Arome so pretežno sadne in cvetne ter zelo dišeče, vonj je zelo fin in dodelan.

Arome so koncentrirane in intenzivne: cvetovi jasmina, pomarančni cvet, med, kutina, mandelj, začimbe. Arome so pretežno sadne in cvetne ter zelo dišeče, vonj je zelo fin in dodelan.

Tudi v ustih je vino čudovito. Začutimo žametnost in aromatiko, ki jo lahko ponudi le gewurztraminer. Vino je mehko, lepo uravnoteženo, nežno zajame celotna usta z eksplozijo okusov in arom.

Traminec je očarljiv in kliče po še enem požirku. Vino že zdaj veliko ponuja užitka, ima pa še precej potenciala za staranje.

To izjemno sladko vino se bo lepo skladalo s foie gras, intenzivnimi siri in sladicami.

Starost trt: 35 in več let
Alkoholna stopnja: 13,6 % Vol.
Ostanek sladkorja: 77 g/l

Teža 1,5 kg
Regija

Alzacija

Sorta

100 % gewurztraminer

Hiša

Domaine Gruss

Alkoholna stopnja

13.6 %

Priporočena temperatura

8–10 °C

Država

FRANCIJA

Potencial staranja

5–10 let

Stil vina

Desertno belo vino

Letnik

2018

Prostornina

0,75 l

Vinifikacija

Ročna trgatev, fermentacija in zorenje v inox posodah

Ujemanje s hrano

Foie gras, sladice, močni, aromatični siri

Barva

Slamnato rumena

Domaine Gruss

Alzacija je dežela belih vin, resnično izjemna in vznemirljiva, njen ugled pa je uveljavljen že stoletja. Družinska posest Gruss ima v lasti 16 hektarjev vinogradov, ki so razdeljeni v 50 manjših delov, ti pa ležijo okoli slikovite vasice Eguisheim. Na čudovitih terroirjih in pretežno apnenčasti zemlji kultivirajo tri Grand Cru vinograde: Eichberg, Pfersiberg in Vorbourg. Tudi lege, ki mejijo na Grand Cru-je, dajejo vina z močnim karakterjem. Spoštljiva, ekološka pridelava in grozdje, ki izraža svoje poreklo, sta razlog za izjemna vina. Stiskanje celih jagod in dolge fermentacije privedejo do neprimerljivih arom in fines, trud vseh vpletenih pa se odraža v velikih vinih, ki so v stalnem iskanju ravnovesja, čistosti in elegance.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top