Monte Carbonare, 2021

22,50 

Del zemlje v steklenici! V vinogradih Monte Carbonare korenine trte sežejo do črnih, vulkanskih tleh, po katerih je dobilo ime. Ravno takšno je vino – odkrito in iskreno, z ostro mineralno noto.

Razpoložljivost: 32 na zalogi

00977 00977 Categories , Tag

Del zemlje v steklenici! V vinogradih Monte Carbonare korenine trte sežejo do črnih, vulkanskih tleh, po katerih je dobilo ime. Ravno takšno je vino – odkrito in iskreno, z ostro mineralno noto.

Barva vina je svetlejša slamnato-rumena. Na nosu čutimo dim, kremen z notami citrusov in divjega svetja. Kremast in eleganten okus z lepo svežino in razvojem okusa. Zaključek je suh in zelo obstojen.

Monte Carbonare bo lepa spremljava ribljim jedem kot tudi jedem na osnovi belega mesa. Nebeška kombinacija bo zelenjavna rižota, tartufi in srednje starani siri.

VINOGRAD
Zajema površino 6 hektarjev, obrnjen je proti severovzhodu in severozahodu znotraj U.G.A. Carbonare na nadmorski višini 280 metrov. Za območje so značilne globoka vulkanska tla z ilovnato strukturo, ki imajo posebno temno barvo (črni bazalti), ki spominja na premog. Ime “Carbonare” izhaja iz te značilnosti. Tukaj trta Garganega, zasajena s tradicionalnim sistemom vzgoje »pergola veronese«, doseže povprečno starost približno 60 let.

Teža 1,5 kg
Prostornina

0,75 l

Regija

Soave

Stil vina

Bogato belo vino

Priporočena temperatura

6–8 °C

Potencial staranja

do 5 let

Sorta

100 % Garganega

Letnik

2021

Hiša

Suavia

Alkoholna stopnja

12.5 %

Država

ITALIJA

Barva

Slamnato rumena

Vinifikacija

Ročna trgatev v začetku oktobra. Staranje v inox cisternah, 12 mesecev na drožeh. Za tem sledi še 6 mesecev staranja v steklenici.  

Ujemanje s hrano

Ribje jedi, jedi na osnovi belega mesa, zelenjavna rižota, tartufi in srednje starani siri

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Monte Carbonare, 2021”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Suavia

Družina Tessari živi in obdeluje zemljo že od devetnajstega stoletja v vasici Fittà: majhni podeželski vasici, postavljeni kot dragi kamen na hribih Soave Classico. Zgodovina vinske kleti Suavie pa se je začela pozneje, leta 1982, ko sta se Giovanni in Rosetta (oče in mati) začela zavedati velikega potenciala območja in se odločila, da se bosta sama ustanovila in pustila pečat, zdrobila svoje grozdje in naredila svoje vino. Danes tri sestre, Meri, Valentina in Alessandra, nadaljujejo družinsko tradicijo in vodijo klet, ki še vedno deluje v vasici Fittà, kjer se je vse začelo. MERI TESSARI "Mislim, da je privilegij biti rojen tukaj; hoditi po tej močni, črni zemlji, dihati po tej deželi, ki jo sestavljajo stare trte, resnični in preprosti ljudje ter utrjujoča tišina. To je vse, kar potrebujem, ko se vrnem s službenega potovanja. Tukaj najdem vso energijo in strast, ki ju potrebujem, da lahko vsem pripovedujem o svoji edinstveni in čudoviti deželi." VALENTINA TESSARI "Vino je bilo vedno del mojega življenja. Rodil sem se oktobra med trtgatvijo 1977. To je bila moja prva trgatev. Odraščala sem v družini vinogradnikov, ki so me naučili ponižnosti in odločnosti pri obdelovanju zemlje in pridobivanju njenih sadov; zame je bila naravna izbira, da študiram enologijo in nato nadaljujem z družinskimi vinogradi in kletjo. Tudi po zaslugi vina imam svojega moža, ki je prav tako enolog in s katerim deliva strast do tega dela." ALESSANDRA TESSARI "Ko sem bila še punčka, sem sanjala, da bom restavratorka, kemik in veterinarka. Razmišljala sem celo o novinarstvu ali notranjem oblikovanju. Potem sem študirala. orientalske jezike in potovala po svetu, da bi se naučila kitajščino. Prava norčija. Zdaj sem se pridružila sestrama in delam v vinu; bil je prvinski klic, naravna vrnitev k izvoru. Naredil sem polni krog ... še vedno pa obožujem umetnost, vzhod, živali, pisanje in slikanje stenskih poslikav."

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top