Cava brut nature, narejena po tradicionalni metodi. 24 mesecev zorenja.
Sestava: xarel-lo, macabeo, parellada
Lepo zlato in sijočo barvo okrasijo drobni, fini mehurčki. Nos je aromatičen in ekspresiven, okus pa zaokrožijo maslene note. Pookus je dolg. Lep primerek španskega penečega vina ekološke pridelave.
Napišite prvo mnenje o tem izdelku!
Za zemljo na območju 25 km zahodno od Barcelone, kjer se nahaja Casa Ravella, je značilna ilovnata in prepustna prst na apnenčasti podlagi z nizko vsebnostjo organskih snovi.
Casa Ravella je zavezana okolju prijazni obdelavi vinogradov in ekološkemu kmetijstvu, registriranemu v katalonskem svetu ekološke kmetijske proizvodnje (CCPAE). Njihov cilj je pridelovati vino brez ogrožanja naravnih virov in tako skrbeti tudi za prihodnjie generacije. Z vinogradi že leta ravnajo zgolj ekološko.
Z uporabo trajnostno usmerjenega kmetijstva, okolju prijaznimi gnojili in skrbjo za ohranitev rastlin želijo izboljšati biološke lastnosti zemlje. Vinograd s spontano vegetacijo, ki zagotavlja biotsko raznovrstnost in rodovitnost, daje prsti veliko življenja.
Po spremljanju zrelosti jagod in prvem strogem postopku selekcije grozdja v vinogradu se grozdne jagode ročno potrga in v majhnih zabojčkih prepelje v vinsko klet.
Pri pridelavi vin Casa Ravella uporablja samo grozdje iz lastne proizvodnje, s fermentacijo pri kontroliranih temperaturah pa vino ohrani vse svoje organoleptične lastnosti.
Za zemljo na območju 25 km zahodno od Barcelone, kjer se nahaja Casa Ravella, je značilna ilovnata in prepustna prst na apnenčasti podlagi z nizko vsebnostjo organskih snovi.
Casa Ravella je zavezana okolju prijazni obdelavi vinogradov in ekološkemu kmetijstvu, registriranemu v katalonskem svetu ekološke kmetijske proizvodnje (CCPAE). Njihov cilj je pridelovati vino brez ogrožanja naravnih virov in tako skrbeti tudi za prihodnjie generacije. Z vinogradi že leta ravnajo zgolj ekološko.
Z uporabo trajnostno usmerjenega kmetijstva, okolju prijaznimi gnojili in skrbjo za ohranitev rastlin želijo izboljšati biološke lastnosti zemlje. Vinograd s spontano vegetacijo, ki zagotavlja biotsko raznovrstnost in rodovitnost, daje prsti veliko življenja.
Po spremljanju zrelosti jagod in prvem strogem postopku selekcije grozdja v vinogradu se grozdne jagode ročno potrga in v majhnih zabojčkih prepelje v vinsko klet.
Pri pridelavi vin Casa Ravella uporablja samo grozdje iz lastne proizvodnje, s fermentacijo pri kontroliranih temperaturah pa vino ohrani vse svoje organoleptične lastnosti.