casa-ravella-logo 0,75
Cava Brut Nature Reserva, Casa Ravella
18.00 
Penedes
10 dnevi
00808
119 izdelek (i)
+
Cava reserva, pridelana po treadicionalni metodi, je zorela 24 mesecev in prekrasen primerek španskega penečega vina. Elegantni mehurčki in dolg pookus bodo naredlil vaše posebne priložnosti še lepše in bolj okusne.

Cava  brut nature, narejena po tradicionalni metodi. 24 mesecev zorenja.

Sestava: xarel-lo, macabeo, parellada

Lepo zlato in sijočo barvo okrasijo drobni, fini mehurčki. Nos je aromatičen in ekspresiven, okus pa zaokrožijo maslene note. Pookus je dolg. Lep primerek španskega penečega vina ekološke pridelave.

Alkoholna stopnja:
12%
Barva vina:
zlato rumena
Hiša:
Casa Ravella
Potencial staranja:
3 - 5 let
Priporočena temperatura serviranja:
4 - 6 °C
Prostornina:
0,75
Sorta:
macabeo, xarel-lo, parellada
Stil vina:
peneče
Ujemanje s hrano:
odličen aperitiv, morske jedi, pospremi lahko tudi kar celotni obrok
Vinifikacija:
tradicionalna metoda, 24 mesecev zorenja
Regija:
Penedes

Napišite prvo mnenje o tem izdelku!

Napiši mnenje
Dobrodošli v špansko vinsko regijo Penedes, ki slovi tudi po peneči cavi, v družinsko vinsko klet Casa Ravella, ki je z vinom povezana že od leta 1567. V tleh njihovih vinogradov so našli sedimente koralnega grebena iz miocenskega obdobja, kar kaže, da je bila njihova zemlja davno tega pod morsko gladino.

Za zemljo na območju 25 km zahodno od Barcelone, kjer se nahaja Casa Ravella, je značilna ilovnata in prepustna prst na apnenčasti podlagi z nizko vsebnostjo organskih snovi.

Casa Ravella je zavezana okolju prijazni obdelavi vinogradov in ekološkemu kmetijstvu, registriranemu v katalonskem svetu ekološke kmetijske proizvodnje (CCPAE). Njihov cilj je pridelovati vino brez ogrožanja naravnih virov in tako skrbeti tudi za prihodnjie generacije. Z vinogradi že leta ravnajo zgolj ekološko.

Z uporabo trajnostno usmerjenega kmetijstva, okolju prijaznimi gnojili in skrbjo za ohranitev rastlin želijo izboljšati biološke lastnosti zemlje. Vinograd s spontano vegetacijo, ki zagotavlja biotsko raznovrstnost in rodovitnost, daje prsti veliko življenja.

Po spremljanju zrelosti jagod in prvem strogem postopku selekcije grozdja v vinogradu se grozdne jagode ročno potrga in v majhnih zabojčkih prepelje v vinsko klet.

Pri pridelavi vin Casa Ravella uporablja samo grozdje iz lastne proizvodnje, s fermentacijo pri kontroliranih temperaturah pa vino ohrani vse svoje organoleptične lastnosti.

Dobrodošli v špansko vinsko regijo Penedes, ki slovi tudi po peneči cavi, v družinsko vinsko klet Casa Ravella, ki je z vinom povezana že od leta 1567. V tleh njihovih vinogradov so našli sedimente koralnega grebena iz miocenskega obdobja, kar kaže, da je bila njihova zemlja davno tega pod morsko gladino.

Za zemljo na območju 25 km zahodno od Barcelone, kjer se nahaja Casa Ravella, je značilna ilovnata in prepustna prst na apnenčasti podlagi z nizko vsebnostjo organskih snovi.

Casa Ravella je zavezana okolju prijazni obdelavi vinogradov in ekološkemu kmetijstvu, registriranemu v katalonskem svetu ekološke kmetijske proizvodnje (CCPAE). Njihov cilj je pridelovati vino brez ogrožanja naravnih virov in tako skrbeti tudi za prihodnjie generacije. Z vinogradi že leta ravnajo zgolj ekološko.

Z uporabo trajnostno usmerjenega kmetijstva, okolju prijaznimi gnojili in skrbjo za ohranitev rastlin želijo izboljšati biološke lastnosti zemlje. Vinograd s spontano vegetacijo, ki zagotavlja biotsko raznovrstnost in rodovitnost, daje prsti veliko življenja.

Po spremljanju zrelosti jagod in prvem strogem postopku selekcije grozdja v vinogradu se grozdne jagode ročno potrga in v majhnih zabojčkih prepelje v vinsko klet.

Pri pridelavi vin Casa Ravella uporablja samo grozdje iz lastne proizvodnje, s fermentacijo pri kontroliranih temperaturah pa vino ohrani vse svoje organoleptične lastnosti.