Cava Brut Nature, Casa Ravella, 0,75 l

15,00 

Špansko peneče vino brut nature drobnih mehurčkov in lepe, sijoče zlate barve. Struktura, aroma in dolg pookus so razlog, da je ta cava lep spremljevalec vse od predjedi do sladice.

Razpoložljivost: 38 na zalogi

00807 00807 Categories , Tag

Cava brut nature, narejena po tradicionalni metodi. 15 mesecev zorenja.
Sestava: xarel-lo, macabeo, parellada
Lepo zlato in sijočo barvo okrasijo drobni, fini mehurčki. Nos je aromatičen in ekspresiven, okus pa zaokrožijo maslene note. Pookus je dolg. Izvrsten primerek španskega penečega vina ekološke pridelave.

Teža 1,5 kg
Regija

Penedes

Sorta

Macabeo, xarel-lo, parellada

Hiša

Casa Ravella

Alkoholna stopnja

12 %

Priporočena temperatura

4–6 °C

Država

ŠPANIJA

Potencial staranja

do 5 let

Stil vina

Lažje peneče vino

Prostornina

0,75 l

Letnik

neletniški

Vinifikacija

Tradicionalna metoda, 15 mesecev zorenja

Ujemanje s hrano

Odličen aperitiv, morske jedi, spremljevalec od predejedi do sladice

Barva

Zlato rumena

Casa ravella

Dobrodošli v špansko vinsko regijo Penedes, ki slovi tudi po peneči cavi, v družinsko vinsko klet Casa Ravella, ki je z vinom povezana že od leta 1567. V tleh njihovih vinogradov so našli sedimente koralnega grebena iz miocenskega obdobja, kar kaže, da je bila njihova zemlja davno tega pod morsko gladino. Za zemljo na območju 25 km zahodno od Barcelone, kjer se nahaja Casa Ravella, je značilna ilovnata in prepustna prst na apnenčasti podlagi z nizko vsebnostjo organskih snovi. Casa Ravella je zavezana okolju prijazni obdelavi vinogradov in ekološkemu kmetijstvu, registriranemu v katalonskem svetu ekološke kmetijske proizvodnje (CCPAE). Njihov cilj je pridelovati vino brez ogrožanja naravnih virov in tako skrbeti tudi za prihodnjie generacije. Z vinogradi že leta ravnajo zgolj ekološko. Z uporabo trajnostno usmerjenega kmetijstva, okolju prijaznimi gnojili in skrbjo za ohranitev rastlin želijo izboljšati biološke lastnosti zemlje. Vinograd s spontano vegetacijo, ki zagotavlja biotsko raznovrstnost in rodovitnost, daje prsti veliko življenja. Po spremljanju zrelosti jagod in prvem strogem postopku selekcije grozdja v vinogradu se grozdne jagode ročno potrga in v majhnih zabojčkih prepelje v vinsko klet. Pri pridelavi vin Casa Ravella uporablja samo grozdje iz lastne proizvodnje, s fermentacijo pri kontroliranih temperaturah pa vino ohrani vse svoje organoleptične lastnosti.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top