Chapoutier Graffieux, 2008, Maison M. Chapoutier, 0,75 l

112,00 

Očara z granatno rdečo barvo, ki razkrije črne sadeže, ribez in črni poper. Na okusu bomo začutili močne tanine. Vinar sam priporoča staranje vina 30 pa vse do 60 let!

Razpoložljivost: 6 na zalogi

00678 00678 Categories ,

Vino prihaja iz Greffieuxa, ki leži ob vznožju hriba Hermitage (dolina reke Rone). Tla so sestavljena iz ledeniške aluvialne nanosne terase, sestavljene iz skodel in gline.

Očara z granatno rdečo barvo, ki razkrije črne sadeže, ribez in črni poper. Na okusu bomo začutili močne tanine. Vinar sam priporoča staranje vina 30 pa vse do 60 let!

VINIFIKACIJA
Fermentacija v betonskih sodih. Dolga maceracija omogoča nežno ekstrakcijo tanina.
Vino se stara v sodih: tretjina v novih sodih, drugi del pa v sodih, v katerih je vino že enkrat ali dvakrat dozorelo. Staranje traja od 14 do 18 mesecev. Bistritev je naravna, vino pa nefiltritano.

VINAR
Maison M. Chapoutier je eden najbolj prepoznavnih pridelovalcev v dolini Rone. Znan je po svojih vinih s severa in juga doline, predvsem pa po svojih rdečih in belih vinih Hermitage, narejenih iz sorte syrah in mešanice sort marsanne in Roussanne.

Teža 1,5 kg
Prostornina

0,75 l

Regija

Dolina reke Rone

Stil vina

Klasično rdeče vino

Priporočena temperatura

14–16 °C

Potencial staranja

10–15 let

Sorta

100% syrah

Letnik

2008

Hiša

Maison M. Chapoutier

Alkoholna stopnja

13.5 %

Država

FRANCIJA

Vinifikacija

Vino se stara v sodih: tretjina v novih sodih, drugi del pa v sodih, v katerih je vino že enkrat ali dvakrat dozorelo. Staranje traja od 14 do 18 mesecev. Bistritev je naravna, vino pa nefiltrirano.

Ujemanje s hrano

govedina, divjačina, svinjina, srednje zreli in zreli siri

Barva

Granatno rdeča

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Chapoutier Graffieux, 2008, Maison M. Chapoutier, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Maison M. Chapoutier

Maison M. Chapoutier je eden najbolj prepoznavnih pridelovalcev v dolini Rone. Znan je po svojih vinih s severa in juga doline, predvsem pa po svojih rdečih in belih vinih Hermitage, narejenih iz sorte syrah in mešanice sort marsanne in Roussanne. Zgodovina družine v Roni sega v 19. stoletje. Leta 1988 je Michel Chapoutier prevzel vodenje podjetja in se osredotočil. na visoko kakovost vin. Tako je znamka Chapoutier začela pridobivati značaj na mednarodni sceni. Michel Chapoutier se je izogibal uporabi tradicionalnih kostanjevih sodov za staranje, namesto tega se je usmeril k manjšim hrastovim sodom s krajšim časom staranja. Zavzemal se je tudi za nefiltrirana in neočiščena vina ter za delo samo z biodinamično ali organsko pridelanim sadjem v vseh vinogradih.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top