Chateau de Pez, 2018, Chateau Ormes de Pez, 0,75 l

46,00 

Na nosu zaznamo note češnje in tobaka, sladkega korena in tudi potonike. Okus razkrije še vijolico in svež črni ribez

Razpoložljivost: 6 na zalogi

00657 00657 Categories ,

Na nosu zaznamo note češnje in tobaka, sladkega korena in tudi potonike. Okus razkrije še vijolico in svež črni ribez. Za tem navdušijo posebne citrusne note timijana in tisti pridih lupinice grenke pomaranče.

Vino je narejeno iz mešanice 49% cabernet sauvignona in 49% merlota ter 2% petit verdot in 2% cabernet franca, ki vino zaokrožita.

Starano je 15 mesecev v 50 % novih sodov.

Teža 1,5 kg
Prostornina

0,75 l

Regija

Bordeaux

Stil vina

Klasično rdeče vino

Priporočena temperatura

14–16 °C

Potencial staranja

10–15 let

Sorta

51 % cab. sauv., 45 % merlot, 1 % petit verdot, 1% cab. fran

Letnik

2018

Hiša

Chateau Ormes de Pez

Alkoholna stopnja

14 %

Država

FRANCIJA

Vinifikacija

Vino je starano 15 mesecev v 50 % novih sodov.

Ujemanje s hrano

govedina, divjačina, svinjina, srednje zreli in zreli siri

Barva

Rubinasto rdeča

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Chateau de Pez, 2018, Chateau Ormes de Pez, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Château Ormes de Pez

Château Pavie je cenjena – četudi včasih kontroverzna – vinska posest v apelaciji Saint-Émilion v severovzhodnem Bordeauxu, na desnem bregu reke Dordogne. Prvotno klasificirana kot Premier Grand Cru Classé (B) leta 1955, je bila v 2012 povišana v status Premier Grand Cru Classé (A). Znana je po vinu, v katerem prevladuje merlot. Château Pavie s 37 hektarji vinogradov leži vzhodno od mesta Saint-Émilion, na južnem robu planote Saint-Émilion. Vinogradi posesti imajo optimalno lego, saj so zasajeni v apnenčasta tla južnega dela planote. To zagotavlja dobro drenažo in odlično izpostavitev soncu. Do začetka 20. stoletja je bil Château Pavie razdeljen na tri, pri čemer sta Pavie Macquin in Pavie Decesse nastala iz delov posesti. Pavie ostaja največja od treh in je ena večjih posesti v Saint-Émilionu. Francoski trgovski mogul Gérard Perse je kupil Pavie leta 1998 (pred tem je kupil Château Monbousquet leta 1993 in Pavie Decesse leta 1997) in Perse je, tako kot pri svojih prejšnjih nakupih, izvedel pomembne nadgradnje vinogradov in kleti. Veliko trt je bilo ponovno zasajenih, Michel Rolland pa je bil najet kot enolog svetovalec. Sledili so izrazito drugačni letniki vin, ki so ustvarili nekaj polemik. Nova vina so zrelejša, polnejša in bolj ekstraktna, z visoko vsebnostjo alkohola. Vinogradi Château Pavie, ki ležijo le dva kilometra južno od mesta Saint-Émilion, so zasajenih s približno 60 odstotki merlota, 25 odstotki cabernet franca in 15 odstotki cabernet sauvignona. Leta 2013 je bila predstavljena popolnoma prenovljena stavba château Pavie, ki jo je oblikoval pariški arhitekt in dekorater Alberto Pinto.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top