Tantum Ergo Rose Pinot Noir, 2008, Bodegas Hispano Suizas, 0,75 l

31,00 

Rose cava z zlatimi odenki! Vino močnih, zelo intenzivnih arom, ki spominjajo na rdeče sadje, orehe in s pridihom toasta ter vanilije. Aromatika se prenese na okus. Vino ima dolg zaključek.

Ni na zalogi

Želite biti obveščeni, ko bo ta izdelek spet na zalogi?

Rose cava z zlatimi odenki! prihaja iz območja Requena. Ravno tukaj, na pol poti med visokim planotam v osrednji Španiji in Sredozemljem, je idealen teroirr za proizvodnjo odlične kakovosti grozdja s prepoznavnimi značilnostmi.

Pričakujte vino močnih, zelo intenzivnih arom, ki spominjajo na rdeče sadje, orehe in s pridihom toasta ter vanilije. Na okusu ima vino rahlo noto vanilije in začimb, ki spominjajo na zrele češnje. Kisline so uravnotežene. Zaključek je zelo dolgotrajen.

Vino je narejeno po tradicionalni metodi. Fermentacija vina poteka v novih 400-litrskih sodih iz francoskega hrasta pri kontrolirani temperaturi od 16 stopinj. Vino je potem dekantirano v inox posode, kjer na drožeh gre čez drugo fermentacijo, ki poteka v steklenicah. Vino je starano minimalno 22 mesecev na drožeh in degožirano na sobni temperaturi.

Uživajte ga ob predjedi, nadaljujte s sušijem, lososvim tartarjem, jagodam, jedem s piščancem in rižem.

Teža 1,5 kg
Prostornina

0,75 l

Regija

Requena

Stil vina

Kompleksno peneče vino

Priporočena temperatura

4–6 °C

Potencial staranja

10–15 let

Sorta

100 % pinot noir

Letnik

2008

Hiša

Bodegas Hispano Suizas

Alkoholna stopnja

13.5 %

Država

ŠPANIJA

Ujemanje s hrano

Ob predjedi, suši, lososov tartar, jagode, jedi s piščancem in rižem.

Barva

Rožnata

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Tantum Ergo Rose Pinot Noir, 2008, Bodegas Hispano Suizas, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Bodegas Hispano Suizas

Bodegas Hispano+Suizas je v D.O.P. Utiel-Requena, eno od vinogradniških območij v Španiji z največjo tradicij. Ravno tukaj so se odločili na pol poti med visokim planotam v osrednji Španiji in Sredozemljem je idealen teroirr za proizvodnjo odlične kakovosti grozdja s prepoznavnimi značilnostmi. Rafael, Pablo in Marc, trije vinski navdušenci, ki so polovico življenja preživeli v svetu vina, so imeli iste sanje; pridelati vino od trte do končne etikete. Njihov cilj je bil, da bi pridelali visoko kakovostna vina; dostopna za vse večje število ljubiteljev dobrega vina. Cilj je ambiciozen: ustvariti mojstrovine, ki bodo prepoznavne, a hkrati dostopne potrošniku. Iz te zamisli izhajajo imena vin, ki imajo nekaj skupnega z izrazi, ki se uporabljajo v klasični glasbi. Dobro vino mora iz steklenice priti kot simfonija, v kateri ima vsak inštrument svoje mesto, da ne bi bilo neusklajeno. To so sanje kleti Bodegas Hispano+Suizas, ki se zdaj začenjajo uresničevati.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top