Guru Douro White, 2021, Wine & Soul, 0,75 l

32,80 

Okusite Guru z intenzivno in fino cvetico, ki spomni na breskev, hruško, tudi medeno melono. Sledi belo cvetje, rahla nota lesa in mineralnosti. Vino polnega telesa in poudarjene elegance.

Razpoložljivost: 11 na zalogi

00790 00790 Categories , Tag

Slamno rumene barve, gosto in kristalno čisto.
Intenzivna in fina cvetica spomni na breskev, hruško, tudi medeno melono. Sledi belo cvetje, rahla nota lesa in mineralnosti.
V ustih je mehkobno, dokaj toplo, sveže in mineralno okusno. Vino intenzivnega okusa ter dolge obstojnosti, poudarjene elegance in polnega telesa. Pookus ponudi tudi rahlo noto vanilje in masla.
VINOGRAD
59 let star vinograd, v katerem so mešano zasajene sorte Viosinho, Rabigato, Códega do Larinho in Gouveio. Gre za vinograde, ki se nahajajo na 600 metrih nadmorske višine in so zasajeni na severnih pobočjih.
PRIDELANIH STEKLENIC
12.463 steklenic prostorninre 75 cl in 208 magnum steklenic.
ANALITIČNI PODATKI
Alkoholna stopnja: 12,5 % vol. Alc.
Skupne kisline: 5,0 g/L
Hlapne kisline: 0,2 g/L
pH: 3,34
Skupni ekstrakti: 18,5 g/L
Skupni sladkorji: < 0,6 g/L OCENE IN PRIZNANJA 18,5/20 točk: Grandes escolhas 93 točk: Mark Squires

Teža 1,5 kg
Prostornina

0,75 l

Regija

Douro

Stil vina

Bogato belo vino

Priporočena temperatura

8–10 °C

Potencial staranja

5–10 let

Sorta

Viosinho, Rabigato, Códega do Larinho, Gouveio

Letnik

2021

Hiša

Wine & Soul

Alkoholna stopnja

12.5 %

Država

PORTUGALSKA

Ujemanje s hrano

Morske jedi, perutnina, odojek in jagenjček ter trdi zreli siri.

Barva

Slamnato rumena

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Guru Douro White, 2021, Wine & Soul, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Wine & soul

Wine & Soul se nahaja v osrčju doline reke Douro, najbolj znane portugalske vinske dežele in obsega več slikovitih vinogradov. To inovativno, a rustikalno vinsko klet sta 2001 ustanovila Jorge Serôdio Borges in njegova žena Sandra Tavares da Silva, ki sta želela svoje bogate izkušnje prenesti v vinsko klet, ki bi na mednarodni ravni predstavila tradicionalne sorte in terroir doline Douro. Lokacije vinogradov Sprva je Wine & Soul obsegal samoten vinograd Pintas, ki se nahaja v dolini Pinhão v Cima Corgo. Skozi leta pa sta svojo posest razširila na nove lokacije, kot je veličastna Quinta da Manoella. Parcele z več kot 80 let starimi vinogradi, se nahajajo na terasah, ki so jih pred stoletjem oblikovali z dinamitom. Zidovi, zgrajeni iz skrilavca ščitijo trto, preprečujejo erozijo in krepijo to idilično pokrajino. Filozofija vinarstva Wine & Soul številni svetovni kritiki čislajo zaradi svojih karakternih vin, ki vsa predstavljajo izjemen terroir dežele Douro. Prednost dajejo naravnemu kmetovanju brez rabe kemičnih gnojil, pesticidov ali herbicidov. Namakanje je minimalno in se izvaja le ročno, za skoraj vso fermentacijo pa se uporabljajo avtohtone kvasovke. Zaradi strmih pobočij in ozke širine teras vse grozdje obirajo ročno. Grozdje drozgajo na stari način, s stopali v granitnih lagares. Zaradi nežnosti postopka so tanini fini, svilnati. Vsa vina so starana v francoskih barikih, ali tradicionalnih sodih iz portugalskega oreha. Jorge Serôdio Borges in Sandra Tavares da Silva, lastnika/vinarja mož in žena, ki stojita za Wine & Soul, imata dolgo zgodovino vinarstva. Pred tem je bil Jorge Serôdio Borges enolog v Niepoortu. Zdaj je poleg lastništva Wine & Soul lastnik kleti Passadouro z družino Bohrmann. Sandra Tavares da Silva pa velja za prvo žensko vinarko v Douru. Izkušnje je pridobivala v Quinta do Vale D. Maria v Douru in na posestvu svoje družine Chocapalha v Estremaduri.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top