Hommage a Jacques Perrin, CDP, 2016, Chateau de Beaucastel, 0,75

431,00 

Mitsko vino, ki obljublja zelo dolgo staranje. Svežina, ravnovesje, ekspresija sadja, Cuvée Hommage a Jacques Perrin 2016 prikazuje izjemno čistost, ki ustvarja čar Châteauneuf-du-Pape. Teksture in struktura v ustih predstavljajo natančnost, karakternost in moč, ki nedvomno spominjajo na lepoto velikih letnikov.

Razpoložljivost: 3 na zalogi

00608 00608 Categories ,

Izjemen biodinamično pridelan Châteauneuf-du-Pape!

Legendarni Châteauneuf-du-Pape, Hommage a Jacques Perrin cuvée iz Château de Beaucastel, je eno največjih vin na svetu.
Prvi letnik tega prestižnega cuvéeja je bil ustvarjen leta 1989. Pridelan v zelo omejenih količinah, Cuvée Hommage a Jacques Perrin izvira iz edinstvenega terroirja prodnikov na glineno-apnenčastih in meljastih tleh v izjemnem vinogradu, ki se nahaja na severni meji reke. Apelacija Châteauneuf-du-Pape v dolini Rone.Cuvée Hommage a Jacques Perrin, ki je vedno edinstven, je mešanica iz 13 sort grozdja, ki se tradicionalno uporabljajo v apelaciji, z večjim deležem mourvedre.

Izjemen tako po količini kot po kakovosti – Cuvée Hommage a Jacques Perrin 2016 predstavlja kvintesenco Châteauneuf-du-Pape. Po suhem in vročem poletju se je trgatev začela konec avgusta z grozdjem izjemnega zdravstvenega stanja, ki so dosegle popolno fenolno zrelost in imajo odlično ravnovesje sladkorja in kislin.

Svežina, ravnovesje, ekspresija sadja, Cuvée Hommage a Jacques Perrin 2016 prikazuje izjemno čistost, ki ustvarja čar Châteauneuf-du-Pape. Teksture in struktura v ustih predstavljajo natančnost, karakternost in moč, ki nedvomno spominjajo na lepoto velikih letnikov. Mitsko vino, ki obljublja zelo dolgo staranje.

Ocene:
– Robert Parker The Wine Advocate: 99 / 100
– Wine Spectator: 97 / 100
– Jeff Leve, The Wine Cellar Insider: 100 / 100

Teža 1,5 kg
Regija

Dolina reke Rone

Sorta

grenache, syrah, mourvedre, counoise, cinsault in 15% razno

Hiša

Chateau de Beaucastel

Alkoholna stopnja

13.5 %

Priporočena temperatura

14–16 °C

Država

FRANCIJA

Potencial staranja

10–15 let

Stil vina

Klasično rdeče vino

Letnik

2016

Prostornina

0,75 l

Vinifikacija

Syrah in mourvedre fermentirata v velikih hrastovih posodah, preostale sorte v velikih betonskih cisternah, po assemblaga 1 leto vino zori v barrique sodčkih

Ujemanje s hrano

govedina, divjačina, svinjina, srednje zreli in zreli siri

Barva

Rubinasto rdeča

Château de Beaucastel

Château Latour je ena od najbolj slavnih posesti v Bordeauxu – in na svetu. Nahaja se v jugovzhodnem kotu komune Pauillac na meji Saint-Juliena v Médoc. V klasifikaciji iz leta 1855 je dobilo Premier cru naziv in kmalu postalo eden najbolj iskanih in prestižnih pridelovalcev vina na svetu. Posest prideluje močno strukturirana vina, s prevladujočim deležem cabernet sauvignona, ki jih lahko staramo več desetletij. Območje je poseljeno že od leta 1331, z utrdbo in garnizono za varovanje izliva. Takrat je tu več majhnih posestev pričelo gojiti vinsko trto, vino s tega mesta pa je pridobilo priznanje pri Montaigneju že v 16. stoletju. Prvotni stolp ne obstaja več; znameniti stolp na etiketi je bil zasnovan kot golobje zatočišče in zgrajen okoli leta 1620. Razvoj Latourja kot enotne posesti je posledica dolgega neprekinjenega obdobja povezanega družinskega lastništva rodbine de Ségur, ki je povezano tudi z Moutonom in Calon-Ségur. To se je začelo leta 1670 in je trajalo 290 let, čeprav je bil po francoski revoluciji Latour razdeljen in v celoti ponovno združen šele leta 1841. Dvorec je od leta 1993 v lasti francoskega milijarderja Françoisa Pinaulta in spada pod okrilje njegovega holdinga Groupe Artemis. Druge pomembne posesti Artemis vključujejo burgundski Le Clos de Tart (v Morey-Saint-Denisu) in Domaine d’Eugénie (v Vosne-Romanée), Château-Grillet v Condrieu in posestvo Araujo v dolini Napa. Posestvo Latour je leta 2012 povzročilo polemiko, ko je objavilo, da ne bo več sodelovalo v kampanji En Primeur in še vedno ne daje znakov, da bi svojo odločitev spremenilo. Za njih je značilno, da v vinogradu prevladuje cabernet sauvignon, ki predstavlja okoli 80 odstotkov zasaditev. Večino preostanka predstavlja merlot, manjše pa tudi cabernet franc in petit verdot. Glavno vino je pridelano samo iz vinogradniških parcel, ki obkrožajo dvorec in so prikazane na načrtu posesti iz leta 1759. Starost vinske trte v teh predelih je okoli 60 let.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top