Le Chardonnay, 2022, Domaine des Homs, 0,75 l

12,60 

Slamno rumene barve z zlatim odtenkom ter gosto teksturo.

Vonj je fin, arome so intenzivne in razkrivajo tropsko sadje, belo cvetje, masleno noto in pražene oreščke. Zelo lep pookus.

Razpoložljivost: 109 na zalogi

00992 00992 Categories , Tag

Slamno rumene barve z zlatim odtenkom ter gosto teksturo.

Vonj je fin, arome so intenzivne in razkrivajo tropsko sadje, belo cvetje, masleno noto in pražene oreščke. Zelo lep pookus.

Teža 1,5 kg
Prostornina

0,75 l

Regija

Langeudoc

Stil vina

Bogato belo vino

Priporočena temperatura

8–10 °C

Potencial staranja

5–10 let

Sorta

100 % chardonnay

Letnik

2022

Hiša

Domaine des Homs

Alkoholna stopnja

14 %

Država

FRANCIJA

Barva

Slamnato rumena

Vinifikacija

36 urna hladna maceracija, 70 % vina zori v nerjavni posodi, 30 % v lesenih sodih (1/3 novi, 1/3 enkrat in 1/3 dvakrat rabljeni)

Ujemanje s hrano

morske jedi, perutnina, odojek in jagenjček ter trdi zreli siri

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Le Chardonnay, 2022, Domaine des Homs, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Domaine des homs

Posest Domaine des Homs, ki deluje po načelih biodinamike, se razprostira na 20 hektarjih v osrčju regije Minervois v francoskem Languedocu. Regija je zelo topla in suha, veter, ki piha z morja na kopno, pa prinaša ravno prav vlage. Terroir je sestavljen iz peščenjaka, gline in kremena. Družina lastnika Jean-Marca je na tem posestvu že tri generacije nazaj gojila grozdje, vendar je Jean-Marc prvi, ki stekleniči večjo količino vina. Njegov oče in dedek vina nista prodajala drugam kot lokalnim trgovcem. Ko sta Jean-Marc in njegova žena Anne leta 2000 prevzela klet, sta se (po enološki šoli in vajeništvu po vsej Franciji) odločila, da bosta sistematično ponovno zasadila 13 od 20 hektarjev in pustila najbolj produktivne, zrele trte, ter pomladila vinograde. V skladu s certificirano organsko pridelavo so tla preorana, v njej ni nobenih kemičnih sredstev niti kemičnih gnojil, organska zrelost zagotavlja prehrano tal. Sorte, ki jih gojijo na posesti Domain des Homs, so Syrah, Grenache in Cinsault, Viognier, Chardonnay in Muscat.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top