Sainte Radegonde, Bordeaux blanc, 2018,Chateau Jean Faux, 0,75 l

24,50 

Sadno in sveže vino z aromami vinogradniške breskve, sočne limone in jabolka. Okus je saden, dobro uravnotežen in ponuja kiselkast okvir, napetost ter fino sočnost. Lep spremljevalec aromatičnim sirom, kremnim rižotam jedem z morskimi sadeži.

Razpoložljivost: 34 na zalogi

00848 00848 Categories , Tag

“Vonj je saden in svež. Razkriva note sočne vinogradniškee breskve, sočnega jabolka in note sočne limone, povezane s finimi dotiki hrustljave hruške. Okus je saden, dobro uravnotežen in ponuja kiselkast okvir, napetost ter fino sočnost. V ustih to vino izraža note zrele limone, jabolka s pridihom mandljev. Zaznamo grenivko in zelo diskretne note kutine.

Trgatev je potekala ročno. Vino je fermentiralo z avtohtonim kvasovkam, potem 9 mesecev zorelo v sodih iz francoskega hrasta.

Lep spremljevalec aromatičnim sirom, kremnim rižotam jedem z morskimi sadeži.”

Teža 1,5 kg
Regija

Bordeaux

Sorta

85% sauvignon blanc, 15% semillion

Hiša

Chateau Jean Faux

Alkoholna stopnja

14 %

Priporočena temperatura

6–8 °C

Država

FRANCIJA

Potencial staranja

10–15 let

Stil vina

Sveže belo vino

Letnik

2018

Prostornina

0,75 l

Vinifikacija

Ročna trgatev, fermentacija z avtohtonimi kvasovkami, fermentacija in 9 – mesečno zorenje na drožeh v sodih iz francoskega hrasta (15% sodov je novih)

Ujemanje s hrano

Aromatični siri, kremne rižote, testenine z morskimi sadeži, riba na žaru, perutnina, jedi z gobami

Barva

Slamnato rumena

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Sainte Radegonde, Bordeaux blanc, 2018,Chateau Jean Faux, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Chateau Jean Faux

Château Jean Faux je starodavna posest v Bordeaxu. Zgodba sega v srednji vek, ko je bil Sainte-Radegonde templjarska vas. V 16. stoletju je posest pripadala družini Du Mas, v 18. stoletju je grof Ezechiel du Mas posest popolnoma prenovil. Današnji lastnik in vinar Pascal Colotte se je s svojo družino na posest Jean Faux preselil leta 2002. Sprva izdelovalec sodov je Pascal leta potoval po vinogradih sveta in nato še sam postal vinar. V osrčju regije Bordeaux, v vasi Sainte-Radegonde, je Jean Faux edinstvena posest. Gleda proti apelaciji Saint-Emilion, kateri je podobna po sestavi tal: glina, kreda in apnenc. Le četrtina zemlje posesti Chateau Jean Faux je zasajena z vinsko trto. Ostalo so gozdovi, travniki, potoki, ribniki - popoln ekosistem za razvoj biodiverzitete. Najlepši terroirji so rezervirani za trto in obsegajo 12,8 hektarjev: 10,6 hektarjev posesti je zasajenih z rdečim grozdjem, 2,2 hektara pa z belim. Trgatev poteka ročno, sortiranje jagod je zelo strogo. Od leta 2008 vina Jean Faux pridelujejo ekološki, vendar so že pred tem delali brez kemikalij. V letu 2014 je Pascal začel s prehodom na biodinamiko. Danes že delujejo z biodinamičnim certifikat - tako Demeter, kot tudi francoski Biodyvin.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top