Rdeče vino pridelano iz le ene sorte. Trta se je popolnoma prilagodila ilovnatemu terroirju. Kratka maceracija grozdja prinese vinu svežino in zelo saden okus, kar mu daje velik karakter.
Sestava: 100% garnacha tinta
Vino je rdeče barve z vijoličnimi odtenki. Vonjave so zelo aromatične, prednjači češnja in gozdne note podrasti. V ustih je vino sveže, uravnoteženo in zelo prijetno.
L’isard Red, 2021, Casa Ravella, 0,75 l
13,00 €
Občutite špansko sonce. Rdeče vino velikega karakterja očara z aromatiko češenj in podrasti, v ustih pa prijetno osveži. Lepa spremljava mesnim jedem in jedem z žara.
Razpoložljivost: 24 na zalogi
Teža | 1,5 kg |
---|---|
Regija | Penedes |
Sorta | 100 % garnacha tinta |
Hiša | Casa Ravella |
Alkoholna stopnja | 13.5 % |
Priporočena temperatura | 14–16 °C |
Država | ŠPANIJA |
Potencial staranja | 5–10 let |
Stil vina | Lažje rdeče vino |
Letnik | 2021 |
Prostornina | 0,75 l |
Ujemanje s hrano | Mesne jedi z žara, pečenka |
Barva | Rubinasto rdeča |
Dobrodošli v špansko vinsko regijo Penedes, ki slovi tudi po peneči cavi, v družinsko vinsko klet Casa Ravella, ki je z vinom povezana že od leta 1567. V tleh njihovih vinogradov so našli sedimente koralnega grebena iz miocenskega obdobja, kar kaže, da je bila njihova zemlja davno tega pod morsko gladino. Za zemljo na območju 25 km zahodno od Barcelone, kjer se nahaja Casa Ravella, je značilna ilovnata in prepustna prst na apnenčasti podlagi z nizko vsebnostjo organskih snovi. Casa Ravella je zavezana okolju prijazni obdelavi vinogradov in ekološkemu kmetijstvu, registriranemu v katalonskem svetu ekološke kmetijske proizvodnje (CCPAE). Njihov cilj je pridelovati vino brez ogrožanja naravnih virov in tako skrbeti tudi za prihodnjie generacije. Z vinogradi že leta ravnajo zgolj ekološko. Z uporabo trajnostno usmerjenega kmetijstva, okolju prijaznimi gnojili in skrbjo za ohranitev rastlin želijo izboljšati biološke lastnosti zemlje. Vinograd s spontano vegetacijo, ki zagotavlja biotsko raznovrstnost in rodovitnost, daje prsti veliko življenja. Po spremljanju zrelosti jagod in prvem strogem postopku selekcije grozdja v vinogradu se grozdne jagode ročno potrga in v majhnih zabojčkih prepelje v vinsko klet. Pri pridelavi vin Casa Ravella uporablja samo grozdje iz lastne proizvodnje, s fermentacijo pri kontroliranih temperaturah pa vino ohrani vse svoje organoleptične lastnosti.
Podobni izdelki
-
Dodaj na seznam željaOdstrani iz seznama željaDodaj na seznam želja
-
Dodaj na seznam željaOdstrani iz seznama željaDodaj na seznam želja
-
Dodaj na seznam željaOdstrani iz seznama željaDodaj na seznam želja
-
Dodaj na seznam željaOdstrani iz seznama željaDodaj na seznam želja