Manoella Tawny Port 10 years old, Wine & Soul, 3,0 l

149,90 

Razvajajte se z Manoella 10 years old Tawny Port s poudarjenimi aromami po češnji, malini, karameli, medu, mandarini in praženih oreščkih. Tawny portovec polnega telesa, ter intenzivnega in obstojnega okusa, nas razvaja s pookusom zrelega sadja in oreščkov.

Ni na zalogi

Želite biti obveščeni, ko bo ta izdelek spet na zalogi?

00481 00481 Categories ,

Globoke, rubinasto rdeče barve z granatnim odtenkom in gosto teksturo.
Arome so poudarjene. Zaznavamo češnjo, malino, karamelo, med, mandarino in pražene oreščke.
Okus je topel, mehkoben in sladek. Svežina je mladostna, tanini so dobro vgrajenimi. Tawny portovec polnega telesa, ter intenzivnega in obstojnega okusa, nas razvaja s pookusom zrelega sadja in oreščkov.
VINOGRAD
Star vinograd, ki se nahaja v Quinta da Manoella, kjer je mešano zasajenih več kot 30 avtohtonih vinskih sort in jih oberejo istočasno.
WINE AND SOUL
Družbo sta leta 2001 ustanovila Sandra Tavares da Silva in Jorge Serôdio Borges, oba vinogradnika in par, ki vse od takrat investirata in kupujeta stare vinograde in posesti v dolini reke Douro. .”Naš cilj je ustvarti vina, ki izražajo karakter tradicionalnih vinogradov in sort doline Douro. Želimo ustvariti vina, ki imajo ravnovesje med koncentracijo, kompleksnostjo in eleganco.”
ANALITIČNI PODATKI
Alkoholna stopnja: 20 % vol. Alc.
Skupne kisline: 4,43 g/L
Hlapne kisline: 0,44 g/L
pH: 3,65
Skupni ekstrakt: 138,6 g/L
Skupni sladkorji: 118 g/L

Teža 4,5 kg
Regija

Porto

Sorta

zvrst več kot 30 rdečih lokalnih sort

Hiša

Wine & Soul

Alkoholna stopnja

20 %

Priporočena temperatura

16–18 °C

Država

PORTUGALSKA

Potencial staranja

neomejeno

Stil vina

Desertno rdeče vino

Prostornina

3,0 l

Ujemanje s hrano

samostojno, zorjeni siri, sladice na osnovi čokolade in gozdnega jagodičevja

Barva

Rubinasto rdeča

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Manoella Tawny Port 10 years old, Wine & Soul, 3,0 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Wine & soul

Wine & Soul se nahaja v osrčju doline reke Douro, najbolj znane portugalske vinske dežele in obsega več slikovitih vinogradov. To inovativno, a rustikalno vinsko klet sta 2001 ustanovila Jorge Serôdio Borges in njegova žena Sandra Tavares da Silva, ki sta želela svoje bogate izkušnje prenesti v vinsko klet, ki bi na mednarodni ravni predstavila tradicionalne sorte in terroir doline Douro. Lokacije vinogradov Sprva je Wine & Soul obsegal samoten vinograd Pintas, ki se nahaja v dolini Pinhão v Cima Corgo. Skozi leta pa sta svojo posest razširila na nove lokacije, kot je veličastna Quinta da Manoella. Parcele z več kot 80 let starimi vinogradi, se nahajajo na terasah, ki so jih pred stoletjem oblikovali z dinamitom. Zidovi, zgrajeni iz skrilavca ščitijo trto, preprečujejo erozijo in krepijo to idilično pokrajino. Filozofija vinarstva Wine & Soul številni svetovni kritiki čislajo zaradi svojih karakternih vin, ki vsa predstavljajo izjemen terroir dežele Douro. Prednost dajejo naravnemu kmetovanju brez rabe kemičnih gnojil, pesticidov ali herbicidov. Namakanje je minimalno in se izvaja le ročno, za skoraj vso fermentacijo pa se uporabljajo avtohtone kvasovke. Zaradi strmih pobočij in ozke širine teras vse grozdje obirajo ročno. Grozdje drozgajo na stari način, s stopali v granitnih lagares. Zaradi nežnosti postopka so tanini fini, svilnati. Vsa vina so starana v francoskih barikih, ali tradicionalnih sodih iz portugalskega oreha. Jorge Serôdio Borges in Sandra Tavares da Silva, lastnika/vinarja mož in žena, ki stojita za Wine & Soul, imata dolgo zgodovino vinarstva. Pred tem je bil Jorge Serôdio Borges enolog v Niepoortu. Zdaj je poleg lastništva Wine & Soul lastnik kleti Passadouro z družino Bohrmann. Sandra Tavares da Silva pa velja za prvo žensko vinarko v Douru. Izkušnje je pridobivala v Quinta do Vale D. Maria v Douru in na posestvu svoje družine Chocapalha v Estremaduri.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top