Rose Pionniere, 2018, Figuiere, 0,75 l

49,00 

Okusite izjemno kompleksen, intenziven in eleganten rose z vzvišenim ravnovesjem med sadjem, polnostjo, mineralnostjo in svežino. Prvi rose, ki je zorel v sodih!

Razpoložljivost: 23 na zalogi

00052 00052 Categories , Tag

Gastronomski rose! Pionniére uteleša sanje o rosé vinu, na katerega velja gledati kot odlično, strukturno vino zorjeno v sodu.

Izjemno kompleksen, intenziven in eleganten z vzvišenim ravnovesjem med sadjem, polnostjo, mineralnostjo in svežino. Vino, ki kljub svoji širini in bogastvu ostaja zvest slogovni eleganci Figuriére.
Vonj je prefinjen, omamen, globok in cvetlični, z notami melone, bele breskve, maline, vrtnice in brioche-a, ki jih v ozadju dopolni diskreten kanček vanilije.

V ustih vino deluje kremasto in mehko z jedrom zrelega rumenega koščičastega sadja, malin, rdeče grenivke, dopolnjeno s svežim maslom, akacijevim medom, vanilijo in indijskimi oreščki.

Absolutno gastronomsko vino, ki si zasluži spremljavo z najboljšimi jedmi iz morja. Pečen jastog, rak, morski pes ali romb, po možnosti z masleno omako in koromačem.

Pridelava: atipičen rose, ki je zorel v hrastovih sodih

Teža 1,5 kg
Regija

Provansa

Sorta

60 % mourvedre, 40 % grenache

Hiša

Figuiere

Alkoholna stopnja

12.5 %

Priporočena temperatura

8–10 °C

Država

FRANCIJA

Potencial staranja

do 5 let

Stil vina

Polno rose vino

Letnik

2018

Prostornina

0,75 l

Ujemanje s hrano

mediteranska kuhinja, sladke / slane jedi, poletne solate

Barva

Rožnata

Figuiere

Posestvo Figuière se nahaja ob Francoski rivieri. Ekološki vinograd s površino 210 hektarjev je že skoraj 40 let družinska domačija, ki ujame aromatično kompleksnost tega nenadomestljivega zaščitenega naravnega okolja, vso njegovo mineralnost in navdih za oblikovanje zbirk vin, podpisanih v tradiciji, ki jo poganjajo inovacije. Njihova vina izražajo ljubezen do Provanse. Figuière je pionirski proizvajalec finih vin v Provansi in ambasador nove generacije vrhunskih vinarjev, ki se posveča svojemu terriorju, vendar krepko oblikuje prihodnost z željo po zdravi mešanici tradicije in inovacij, obrtništva in umetnosti življenja, razkošja in preprostost.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top